Friskolefornøjelser med teaterstykket “UD!”

Friskolen gav overbygningen ordet “Ud!”, hvorefter eleverne i fællesskab skabte et helt teaterstykke på en time, med musik, replikker, kulisser og det hele. Óliver havde valgt ikke at være i bandet denne gang, da han jo alligevel spiller så meget trommer med garden, så han havde fået en ret gennemgående rolle som fængselsbetjent, endda med to sange undervejs. Og nu ved jeg godt at man ikke skal tro på hvad en far siger om egne børns fortræffeligheder, men han har altså noget scenetække den dreng, og så var han både sjov som fynsk betjent “Du’ anholdt for at vær’ utidig.”

Stykket fik både sat ord på racisme, kønsforvirring, religion, likes, nøgenhed og en hel del mere – det var topfedt at de unges eget take på hvad der fylder for dem lige nu, og så i en ramme som både æstetisk og musikalsk var superfin, når man nu tager den korte periode i betragtning. Smukt.

Og så havde Óliver så også holdt noget skjult for os – sammen med Peder Most Garden havde han nemlig fået en solo til årets julekoncert, hvor han stod i front og spillede “Little Drummer Boy” af Katherine Kennicott Davis. Julekoncerten er en hyggelig familietradition, som har været en ting lige siden Óliver så sådan her ud:

 

UD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRIUD! Overbygninsgetater på VSKFRISøskendeweekendSøskendeweekend

- 1 kommentar til Friskolefornøjelser med teaterstykket “UD!”

One Reply to “Friskolefornøjelser med teaterstykket “UD!””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *