Tak for 2023

Januar

Traditionen tro, så startede januar med min fødselsdag, som I år blev fyret af på et gavekort til det lokale bowlingcenter. Min venneflok i Svendborg er nok ikke den mest bowlende flok, så det var uvante omgivelser, men også hyggeligt 🙂

2023 - Januar2023 - Januar

Og så fyldte Óliver jo også år, hele 18 styks, hvilket vi fejrede på den lokale robot-sushi-bar, hvor han sørme også fik lov til at bestille sin første øl 🙂

2023 - Januar2023 - Januar2023 - Januar

Og så er der en helt særlig dag i min slamkarriere, som jeg vil huske tilbage på med taknemmelighed. Röskva var blevet booket til at optræde for musikeleverne på Borupgaard gymnasium, og så kunne hendes far jo ligeså godt tage med og lave workshop. Det var simpelthen så fedt. Nogen gang går man bare i flow, publikum elsker det man laver og der er en helt særlig energi. Jeg tænker jeg har lavet over 100 workshops i poetry slam og det her var nok min bedste – og så endda sammen med min datter <3 Vi var helt høje bagefter og både lærere og elever var meget taknemmelige. Så Rölle og jeg tog ud og fejrede det med sushi i Roskilde og museumsbesøg på rockumesset. Den dag er en keeper.

2023 - Januar2023 - Januar

Og så var det også i januar hvor Röskva kom på forsiden af Svendborg Ugeavis.

2023 - Januar

Måske ikke så interessant, men jag var på kursus med en kvinde som laver visuals til flere musikere. Så i år droppede jeg almindelige digitale kulisser til musikteatret og lavede i stedet live visuals med webcams og projektorer – det var skidesjovt og meget hands-on for eleverne, så det kører vi nok med et par år.

2023 - Januar

Februar

Under den årlige CREATE festival i Svendborg mødte jeg Kristian, som er flyttet til byen med sit trykkeri, som laver risografi. En trykketeknik udsprunget fra kirker i Japan, så vidt jeg ved. Jeg fik lavet mit første – og fik talt en del med Kristian. Jeg håber at jeg i 2024 kommer til at stå ved siden af ham på en Art Book Fair et sted i Europa, fordi vi har lavet noget sammen. Vi må se, han er virkelig en fin fyr.

2023 - Februar2023 - Februar2023 - Februar

Så kom Amma og Sveinn på besøg og gav lidt vinterhygge. Sveinn ville som altid gerne hjælpe os med at lave lidt på huset, så vi pegede på vores gamle, grimme dør og trylle tryl, så blev den fikset. Det er virkelig fedt, at han stadog både vil og kan 🙂 Tak!

2023 - Februar

Ny dørNy dørNy dørNy dørNy dør

Paplo og Tessa var også relativt nye i vores liv, og det her trick er de blevet for store til, men i februar var det noget som Tessa gjorde hver gang jeg sad i stolen. Meget hyggeligt,

2023 - Februar

Og mens jeg lavede musikteater…

2023 - Februar

…så afsluttede Röskva sin projektopgave om rygning / snus / puffbars blandt unge, som hun klarede skidegodt – og hun kom heldigvis frem til den konklusion at det var knap så fedt 🙂

2023 - Februar

Og så var vi da både så rige og så heldige at vi kunne komme på endnu en skiferie med The Krygers. Som altid en dejlig tur (don’t mention the høne), med lækkert vejr, hyttehygge og masser af timer på de snedækkede pister. Gad vide hvor længe skiture bliver en mulighed for middelklassen? Det er med at nyde det mens det er muligt <3

2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil2023 - Februar - Trysil

Marts

Et tegn på at man måske er ved at blive lidt for gammel, er når man ikke fucking orker ‘installationskunst’ som afleveringsform i et skoleprojekt. Altså, for helvede… og vi har jo lige gjort rent. Well. Heldigvis har jeg yngre kolleger og begejstrede elever, som bare trumfer og knokler det igennem, og jo, jo – det bliver da en fin oplvelse. But really? Hm. Jeg må bare lære at trække vejret og se på det fede i det, inden jeg bliver for magelig, konservativ og småborgerlig…

2023 - Marts2023 - Marts

Jeg er så til gengæld ikke blevet for gammel til en kærestetur med Erla. Vi tog til KBH på favorithotelkæden, Guldsmeden, og så Emma Sehested Høeg for første gang. Det var simpelthen så megafedt, så hun skal følges fremover.

2023 - Marts2023 - Marts2023 - Marts

Marts var også måneden for årets OE turné. 12. gang. Den del af jobbet bliver jeg aldrig træt af, det er dælme hyggeligt at køre i bus, høre elevernes koncerter og så hænge ud med sine kolleger, uden at skulle andet end at være afsted sammen.

2023 - Marts

“Hej Kim, det er fra Svendborg Kommune. Jeg skulle lige høre om du stadig har den båd du skrev dig op med, for så har du fået en bådplads. Og du fisker stadig?” … øh, say what? Nå, men jeg havde så åbenbart glemt at jeg havde skrevet mig op til en bådplads for fem år siden, så nu har jeg så fået den. Så mig og Máni tog et sejlerkursus til speedbåd og så købte jeg en båd med motor på Langeland. Den blev døbt Akranes og er allerede blevet brugt flittigt. Vi har besluttet at beholde bådpladsen foreløbigt, da vi faktisk synes det både er ret sjovt og lidt hyggeligt at kunne tøffe rundt på sundet. Og så skal der måske lidt vandski på næste år 🙂

2023 - Marts2023 - Marts2023 - Marts

April

Well, der er ikke nogen billeder fra April. Enten fordi der skete for lidt eller alt for meget. Men jeg kan da huske at Röskva spillede en teaterforestilling på B&U teatret hvor hun lavede visuals og slammede – og Erla var i Island med Óliver og Astrid. Hmm. Der må findes billeder et sted…

Maj

Troels fyldte 40, så vi tænkte han skulle have et besøg. Og da mor ikke turde rejse selv, så hyrede hun mig som chaperone. Efter 12 timers togtur og lidt kørsel kom vi så til Herrenberg, en lille tysk landsby i midten af sydtyskland. Troels’ 40 års gav mulighed for at møde den nye flok af drengevenner og vi fik os en omgang spass i Stuttgart (Don’t mention the køretur home in s-toget, hvor jeg sov på gulvet). Vi mødte også familien, jeg bankede Troels i minigolf og fik vi leget og hygget med Frida og Rune i sommervarmen. Det var en dejlig tur.

2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg

2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til HerrenbergTur til Herrenberg2023 - Maj - Tur til Herrenberg

Så blev det endelig varmt nok til at få Akranes i vandet. Vi nød vores nye båd- og shelterliv i det sydfynske med venner og familie – og fik også sejlet til Skarø for at overnatte i et shelter derovre. Det er godt nok fredsfyldt, at kunne sejle fysisk væk fra hverdagen og komme ned i gear på den måde. Juhu!

PXL_20230519_084715281PXL_20230519_092338164PXL_20230527_090450237PXL_20230526_185302214PXL_20230526_210118773

Juni

Så var det (endelig?) slut med grundskolen for Röskva. Vores smukke datter havde translokation og holdte også årets elevtale. Det var en dejlig afslutning ovenpå 1½ x hårdt år på friskolen. Det var ikke nemt – og nu er hun heldigvis videre. Men hun klarede det, sej, stærk og smuk som hun er.

Röskva 9. klasse afslutningRöskva 9. klasse afslutningRöskva 9. klasse afslutningRöskva 9. klasse afslutningRöskva 9. klasse afslutningRöskva 9. klasse afslutning

Og så kom Roskilde – for første gang sammen med drengene. I camp med Jeppe og Jeppe, Mie og hendes kække bror. Endeløse good times – dælme dejligt ikke at skulle arbejde under festivalen – for første gang 🙂

Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23Juni 23 - Roskilde 23

I Juni var der også demokratifestival, hvor Röskva optrådte for sit hidtil største publikum.

Sommer 23

Og jeg ved ikke om det er en trend, men min storebror er blevet døbt som voksen – og nu også Ane. Vi var med og det viste sig at være ganske fint 🙂

Sommer 23Sommer 23

I juni tog jeg også mod til mig og skrev til Marco, en af mine gamle OE Bekendtskaber – han er en af dem jeg har et særligt bånd til, så han kom sku’ forbi og vi gik til koncert. Megahyggeligt at se ham igen <3

Sommer 23

Så var vi også forbi Lou og familien for at se deres nye crib. Sørme et fancy sted de har fået sig der i Virum, det kan man godt forstå de er glade for. Det var knaldhyggeligt at lege med Mejse – og vi glæder os til den lille nye kommer!

Sommer 23

Juli

Ø-lejr…. Ahmen, altså. Fuck, det var godt! Tre dage på Lyø med gamle venner og nye bekendtskaber fra det sydfynske. Ingen planer, spise efter behov, hyg, svøm, spil musik, spil spil, sauna, solnedgang…  Balsam for sjælen <3

Lyø 23Lyø 23Lyø 23Lyø 23Lyø 23

Og så var vi da også lige lidt i Ebeltoft. Vi havde fået lov til at få vores børn i FIRE DAGE i sommerferien, resten skulle de altså selv bruge med kærester og venner. Det er godt nok nye tider! Men vi hoppede i sommerhus ved vigen og fik dagene til at gå med sommerliv, som godt nok var lidt præget af sygdom og teenagetræthed, men all in all ganske rart alligevel 🙂

Ebeltoft sommer 2023Ebeltoft sommer 2023Ebeltoft sommer 2023Ebeltoft sommer 2023Ebeltoft sommer 2023Ebeltoft sommer 2023

Juli

Lige lidt sejlerliv igen, med manden og fruen i vandet i det sydfynske. Ikke at vi har fået brugt vores IPP2 bevis så meget, men vi har det og nu må vi leje kajakker over det hele 🙂

Julie & august 2023

Så havde vi besøg af Jakob, Rosa og de to små fra Island. Altid godt når Islændinge kommer hertil – man skulle næste tro Island lå tættere på end København, just saying 😉

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

Som et lille afskedsblæs, så havde Erla været så sej at hun havde indsamlet penge fra pant og salget af brugt ting gennem et lille år – og nu var der så endelig råd til at spise på Resumé, det lokale fine dining sted i Svendborg. Ungerne var meget benovede over det – og det var megagod mad.

Julie & august 2023Julie & august 2023

Derudover var det faktisk en hjemmesommer, hvor vi bare hang ud i Svendborg. Sejlede, gik til koncerter, fik gæster over og slappede af – og gues what? Det var ikke så ringe endda 🙂

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

Máni har en helt særlig evne og rolle i sin drengeflok. Han får ting til at ske, og når han kalder, så kommer der altid nogen. Lige den evne er jeg simpelthen så stolt af at han har og det er virkelig en dejlig flok han har fået omkring sig. De er kommet i huset gennem de sidste fem år og er næsten blevet en del af familien. Og her kom de så på OE, fordi vi skulle se film i vores ‘egen’ biograf. Cute!

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

Og der blev da også tid til en lille kærestetur igen – husk dem, de er vigtige, særligt når man har så godt selskab 😉

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

Og så kom Barbie til byen!

Julie & august 2023Julie & august 2023

August

I august er der altid Odense Spoken Word Festival – og i år havde Röskva sit eget one-woman show. Jeg spurgte alfaderligt om jeg skulle hjælpe hende med at planlægge de 90 minutter, for så mange slams har hun heller ikke (og jeg kunne også fylde lidt ud) – men hun sagde pænt nej tak. Hvilket gjorde mig en kende nervøs. Men så på selve dagen, så havde hun selv planlagt hele showet.: en kronologisk rejse fra 8. klasse og hele vejen til nu, med alle de tanker og oplevelser der var undervejs, krydret med slams. Dælme cool og til stor begejstring for de fremmødte. Resten af Spoken var som det skulle være 🙂

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

Så kom dagen hvor hun skulle starte på EFS. Vores sidste barn på efterskole. Det har med tiden vist sig at være den rigtige efterskole, hun er ihvertfald meget glad for den nu – og deres elevforestillinger er virkelig gode.

Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023Julie & august 2023

September

Vi nåede lige at fejre hans fødselsdag, inden han tog afsted på sin første sabbatårsrejse. Máni havde sparet 100.000.- kr ved at knokle, så nu skulle livet forsødes med en interrailtur rundt i Europa. Fortjent — og tilsyneladende en god rejse 🙂

September 2023

September 2023September 2023

Det ser ud til at vi er gode til at huske kæresteture, for her er vi da på vores tredje 🙂

September 2023

Og så havde Solvej og Jerry inviteret til fest på gården – med Hungergames Tema og laserpistoler. Jeg er meget taknemmelig over at have venner, der stadig gider lege 🙂

September 2023September 2023September 2023September 2023

Og så blev Martins love-boat fest nok en af årets, hvis ikke livets, bedste fester. Der var bare et eller andet ved den eftermiddag og aften som var helt magisk. Solen, dansen, musikken, maden og ja – bare good vibes. Damn, det var dejligt.

September 2023September 2023September 2023

Og så er Óliver begyndt at lave sine egne sange – han stornyder at gå i gymnasiet; både i sin musikklasse og det faglige. Så vores eget lille øvelokale bliver flittigt brugt.

September 2023

Oktober

I oktober nåede bare at stå på lidt efterårsidyl herhjemme, inden vi tog til Island i efterårsferien.

Oktober 23Oktober 23

Efterårsferien blev brugt i Island. Med masser af familie og helt nye oplevelser. Vores næstsidste dag, hvor vi gik på Sólheima gletcher, står som noget helt særligt. Høj sol, vindstille og islandske bjerge – så bliver det ikke smukkere 🙂

Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023Island Efterårsferie 2023

November

Well, en ellers røvssyg måned blev piftet op af en 50-års fødselsdag i det sydsjællandske, en tur til Bruxelles med efterskoleforeningen og så lige en vellykket afvikling af DM for efterskoler, takket være hjælp fra fruen <3

Rikke 50 årRikke 50 årRikke 50 årRikke 50 årRikke 50 år

BruxellesDecember 23December 23December 23December 23December 23December 23

December 23December 23

December

Well, her er vi jo i traditionsland, så der var ikke rigtig noget nyt. Der faldt lidt sne i år og vi nåede at kælke, men ellers var alt som det skulle være. Troels og Clarissa kom og holdte jul hos os og vi fik set hele kylleret i Aarhus, så det var skønt.  Og jeg fik set onklerne til den årlige 12 i 12 kl. 12:12, så alt godt.

December 23December 23Onklernes julefrokost 23

Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023Jul i Svendborg 2023

Tak for i år 🙂

Selvom ovenstående highlights får det til at se lækkert ud, så var 2023 ikke det nemmeste år. Men vi kom igennem det, sammen, og er klar til at få et 2024 der ser ud til at byde på større forandringer. Ungerne er jo store, Erlas orlov slutter til august, Röskva kommer hjem fra efterskole, så der er nok forandringer på vej. Min egen overskrift bliver ‘kærlig handlen’, med et fokus på at få gjort lidt mere og tænke noget mindre – og så handle kærligt, både i forhold til mig selv, men også i forhold til dem jeg deler mine vågne timer med. Jeg glæder mig til at se jer derude, I ved hvor vi bor <3

received_1094101118610810

- 1 kommentar til Tak for 2023

One Reply to “Tak for 2023”

  1. Tak for dagbogen fra SVendborgliv 23 ! Som sædvanlig synes jeg der er fuld fart på familien Mellemvej 22 ! Tak KIM for at jeg kan følge jer her fra EB !!! GODT NYT ÅR 24 ! KNUZZZZZZ !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading