Böger

Jamm, jeg elsker böger og boghandler er nok en af de faa butikker, som jeg kan tilbringe noget tid i. Lige nu har jeg lyst til efterfölgende böger. Men sjovt nok er det lige gaaet op for mig, at jeg tit köber böger…. maa nok hellere lade være og bruge biblioteket og sætte pengene paa husopsparingskontoen… 🙂
Ellers er der snart weekend igen… tiden flyver. Den staar paa Kim öve musik, en börnefödselsdag og en 30 aars fest. Og saa ankommer vores paaskegæster söndag og bliver sat paa et haardt program sammen med familiens övrige medlemmer. Vejret i dag er dejligt, selv om det sneede i gaar, saa mon ikke vi kan nyde lidt foraar her i paasken. (Man skal dog aldirg være for sikker). Hilsner fra en paaskeferietrængende kvinde i Reykjavik.

den trettende
Den trettende fortællingAf Diane Setterfield. Forlag: Aschehoug. Udgiv. år: 19-3-2007
Margaret Lee arbejder i sin fars antikvariat, hvor hendes fascination for biografier har ført hende til selv at skrive et par stykker om bl.a. et tvillingepar. Hun modtager et brev fra en populær forfatter, den mystiske Vida Winter, som altid har levet en meget tilbagetrukket tilværelse. Igennem tiden har hun fortalt farverige, men falske historier til diverse journalister, men nu hvor hun er blevet gammel og er døende, har hun behov for at fortælle sandheden om sit ekstraordinære liv. Brevet til Margaret er en opfordring til at mødes.
Margaret, som også er en slags eneboer, rejser til Yorkshire med en vis nervøsitet for at møde Vida, som snart går i gang med at fortælle, på forunderlig og dragende vis, om familien March – om den fascinerende, egenrådige og vilde Isabelle og de uciviliserede tvilllinger Adeline og Emmeline.
Margaret finder Vidas historier fængslende, men som biografiforfatter har hun med fakta og ikke fiktion at gøre, og hun stoler ikke helhjertet på Vidas beretninger. Hun beslutter sig for at tjekke op på familien, besøge deres gamle hjem og stykke historien sammen på sin egen måde, og hun finder hurtigt, at der er noget, der ikke stemmer…

sara

Kun ét livAf Sara Blædel.
Forlag: Lindhardt og Ringhof. Udgiv. år: 22-3-2007
En tidlig mandag morgen i september får en lystfisker øje på liget af en kvinde i vandet ved Tuse Næs i Holbæk Fjord.

Da det lokale politi kommer på stedet, og liget er bjerget, bliver man straks enige om at tilkalde ekstra assistance fra Rejseholdet. For ikke bare har kvinden en stor flise bundet om livet, hvilket gør det klart, at der er tale om mord, men det viser sig også, at liget er en ung pige, og at hun er af anden etnisk afstamning.

Chefen for Rejseholdet beslutter, at man under disse omstændigheder er nødt til at udvide gruppen med en ekstra person – en kvindelig betjent med en vis erfaring i forbrydelser mod unge piger i ikke-danske miljøer.

Louise Rick, kriminalassistent i Drabsafdelingen på Københavns Politigård, møder samme morgen på arbejde, men næsten inden hun er ankommet, får hun besked på at køre til Holbæk. Hun er indtil videre udlånt til Rejseholdet.

- Ingen kommentarer til Böger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading