Jorden Ryster!

Et kraftigt jordskælv har ramt Island. Skælvet blev i første omgang målt til 6,7 på richterskalaen og havde sit epicenter kun 50 kilometer øst sydøst for hovedstaden Reykjavik, viser målinger fra det amerikanske geologiske center. Senere er det nedjusteret til 6,1 – men det er dog stadig samme energiudladning som 1 megaton af TNT, eller 4.2 PetaJoule (som er den energimængde Zimbabwe bruger på et år). Broerne omkring Selfoss er lukkede og der er store stenskred i bjergene omkring. Geologerne venter, at der kommer et stort efterskælv, fordi der stadig er stor spænding i jordoverfladen. Det kan komme om 10 minutter, om en time eller i løbet af de næste par dage. Sidste gang – i 2000 – gik der fire døgn… Kim Linnet oplevede jordskælvet i Reykjavik. Han siger til emtekaer.dk:

»Jeg stod i en isbutik og skulle til at købe mig en milkshake (ha, ha), da jorden pludselig begyndte at ryste. Folk i butikken blev ret stille, hvorefter en pige bag disken sagde at de var stadig ved at bygge i nærheden – hvilket folk åbenbart tog som gode varer. Det føltes også lidt som de rystelser store byggemaskiner fører med sig. Jeg havde lidt håbet på at mit første Jordskælvvar lidt mere spektakulært, men 6,7 på Richter giver vel også lidt streed-cred …«. udtaler Kim Linnet.

»Det hele varede 15 – 25 sekunder. Øllene væltede ned fra køleskabet«, fortæller en lettere chokeret Erla Ingvarsdottir, som var ved at servere vafler for sine gæster i ægteparrets haveanlæg.

Det korte af det lange – vi er okay 🙂

…okay, okay Troels. Det var da rimeligt vildt at opleve – men den tætteste beskrivelse bliver altså stadigvæk at du skal forestille dig et MEGET stort og tungt bæltekøretøj kører lige forbi dig – og så nedsætte tempoet, gange rystelserne med 10 og forlænge tiden. Kan du det?

Hus fra Selfoss:

PS: God karma din vej Anna, for at ringe så hurtigt og spørge om vi var okay!

PPS: Svigerfars bror, som bor (boede) tættere på centrum af skælvet end os er okay, men hans hus er ødelagt, hans lade er delt i to og hans jorder har åbnet sig, så det er da rimeligt farverigt.

- 6 kommentarer til Jorden Ryster!

6 Replies to “Jorden Ryster!”

 1. En lettere spændt Troels og bedstefar hænger i rører for at få LIVE kommentarer fra Island.
  Og så er det ikke andet end vafler.

  Nå men, det ser ud til at kontinental pladerne på Jorden virkelig har fest for tiden…

 2. puha vi var helt nervøse for jer, med jordskælv
  men heldigvis er det jo gået godt,

  kærlig hilsen mormor & morfar fra Als

 3. “Det er det største jeg nogensinde har mærket” “Og jeg har boet i Reyjkjavik i mange år” “Vi fik det i en direkte udsendelse, klokken er….” “”De havde et 3,6 skælv i morges, måske er det her endelig det store sydlandsskælv” “Jeg er skidebange, mit hjerte galloperer” eller noget lignende 🙂 Godt fundet…

 4. The Eagles signed the free agent who played for Jacksonville last season.
  online backup reviews generators for industrial applications
  have characteristics in common with home systems?
  You’ll also need to install additional electricity capacity that uses high carbon-emitting fossil fuels. At first, you had better be sure you have your original start-up disk available, or you can adjust the settings to keep older versions of files too. online backup reviews generators are all the packages that Tapnet Back up online provides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading