Islandsk Morfar

Erlas morfar er en gammel distingveret herre. Min mor synes ligefrem han er smuk – han er indbegrebet af stovt alderdom, dybe fjorde parret med årringe og snebeklædte fjelde. Og det kan være han har frosset sin hjerne lidt for dybt under der frosthvide hår. Ihvertfald skete der for nylig det at manden faldt og slog sig. I sig selv en tragisk hændelse, men han skulle fanme ikke til noget sygehus eller andre kvaksalvere. Istedet slæbte han sig hjem med blod dryppende fra sit gamle hoved, og lagde sig ned for at moder natur ligesom skulle få en chance for at udbedre skaderne først. Da den gamle mand så havde ligget i 36 timer, uden tørt eller vådt – ja så fandt familien ham så. Og stadig ikke noget med sygehus. Han ville dog gå med til at spise lidt. De lavede derfor en fin burger til ham, men i det han bed i den, så knækkede hans tænder – ak. Han himlede op om at de bare kunne lade være med at give ham sådan nogle hårde burgere, men da de gik ham lidt på klingen efter at have undersøgt tandstumperne, så måtte han jo give sig. Okay, han havde godt nok knækket sine tænder for et par år siden. Og nægtet at gå til tandlæge. Og selv prøvet at sy dem sammen med tandtråd. Og jo, det var måske ikke så holdbart, men det var altså stadig burgerens skyld…Det er islandsk stædighed. Respekt til den gamle, jeg synes han klarer distancen i fin stil.

Og ja, jeg kan jo næsten ikke vente med at komme til sagaernes land. 🙂

- 3 kommentarer til Islandsk Morfar

3 Replies to “Islandsk Morfar”

 1. Hej Kim. Det er en flot historie du har lavet om min far. Sa skal man i hvert faldt ikke bruge sikkerhedsknappen som man betaler alt for meget for. Hellere dør man i sin ensomhed. Men man skal dø af noget sa kan det sa godt være dette som noget andet.

  Jeg har aldrig bedt nogen om help og det gør jeg heller ikke nu, sa meget for det islandske stædighed.

  Men i alt dette har han fundet den bedste tandlæge i verden og tænk bara at han er bosat i Hveragerði. Tilfældighed???

  hilsen svigemor

  P.S. Du har et godt øje for det sjove Kim. Vi sidder her mig, Sveinn og Ingi og morer os med den historie. Stakkels gamle far.

 2. Et kommentar til. Nu skal tænderne blive de flotteste i verden og det betaler man 100.000 danske kroner for selvom det er dyrt at have en sikkerhedsknap. Det er alt eller intgenting i Island.

  Han har jo fundet den bedste tandlæge i verden, ikke???

  Flot skal det være.

  svigemor

 3. Pingback: Seks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading