Efterlysning

Det her er en efterlysning. Vi leder efter fremtiden. Den fremtid vi leder efter kan genkendes på et let strejf af optimisme og en snert af fuldførte projekter og opnåede drømme. Fremtiden kan godt stinke rædderligt af sved og slagger, være iklædt ideologier og fordomme der for længst burde have været skiftet ud, men den skulle være nem at genkende alligevel. Den lyser nemlig – for det meste. Vores fremtid har det med at gemme sige bag lavt selvværd, forsmåede chefer, kedelige ægteskaber, falske venner og en kvælende lind strøm af facebook opdateringer om hipster emner, såsom selvudgive digtsamlinger, debut-ep´er på kassettebånd og vintage tøjfund fra Guatemala. Hvis du finder fermtiden, så vær rar at give den til os. Vi savner den.

Det her er en efterlysning. Vi leder efter en ven. Vores ven blev sidst set ringe til os, bare for at snakke og ikke for at planlægge noget særligt. Vi skylder vores ven penge, selvom han har glemt det. Vores ven har det med huske vores fødselsdag og sige ja til at komme forbi og spille kort, selv på en hverdag. Pas på med at tale med vores ven, hvis du møder ham, han finder sig i at lytte til det mest trivielle lort man kan forestille sig. Vores ven benytter uden blusel nepotisme i forhold til os, og sætter os derved konstant i taknemmelighedsgæld. Hvis du er skidesur, pisse urimelig, træt og enormt krævende og det menneske der står foran dig bare klapper dig på kinden og spørger om du vil have en nybagt bolle, så er det nok vores ven. Vær rar ikke at blive venner med ham. Han er vores.
Det her er en efterlysning. Du leder efter en by. En by der lugter som et nøgenløb udover badebroer i aftensol. En by, knastør som størknede vandmænd og humoren på plejehjem. En by der kan leves uden strøm. En by som tørlægger alkoholikere, som får paraplektikere til at danse, som får skilsmisser til at blive til lettere uoverensstemmelser. Hvis du bor i en by, som du ikke gider bo i, så er det ikke den. Hvis du bor i en by som hedder noget der rimer på Anders eller Åborg, så er det ikke den. Hvis du bor i en by hvor der lugter af fisk, så er det ikke den. Vi leder efter en by som er langtidsholdbar som UHT-Behandlet mælk fra Aldi, som lokker som sirener, som har en kommuneskat man er stolt over at betale og som har byråd med der er klogere end vådt bølgepap. Hvis du finder den, så sig det ikke til nogen, men kom over og hils på – vi bor der nemlig allerede

Dette er en efterlysning. Vi mangler arbejde. Dette er en efterlysning. Vi mangler politisk afstandtagen fra Israel. Dette er en efterlysning. Vi mangler nye kunstnere og ikke medieskabte døgnfluer. Dette er en efterlysning. Vi mangler sol. Dette er en efterlysning. Vi mangler flere arbejdere i folketinget. Dette er en efterlysning. Vi mangler fornuftige mennesker på Vejlegården. Dette er en efterlysning. Vi mangler morgendagens guitarspillende venner. Dette er en efterlysning. Vi mangler poesi. Dette er en efterlysning. Vi mangler en som ikke stammer i sætninger. Dette er en efterlysning. Vi mangler en formand til SF. Dette er en efterlysning. Vi mangler en anden formand til Syrien. Dette er en efterlysning. Vi mangler meningen med rejegafler. Dette er en efterlysning.

- Ingen kommentarer til Efterlysning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading