Friskole

Vi er fans af folkeskolen, vel naturligt nok. Vi kender ufatteligt mange fantastiske mennesker som arbejder der, og flere steder arbejder de mere innovativt og krativt end på de frie skoler. Og vi mener også der en stor værdi i at ens unger møder børn fra andre steder i livet, en lige den andedam de selv kommer fra. Men Óliver har i længere tid ikke været glad, og i det store og hele så er det nok mest et udslag af en skolereform og en spareøvelse der har udløst det. Lange skoledage i en klasse med 28-30 elever var ikke godt for ham. Han var tit ked af det når han kom hjem og havde heller ikke overskud til legeaftaler. Så nu tog vi beslutningen.

Óliver starter i morgen på sin 4. uge på Vester Skerninge Friskole. Og i tre uger har han været glad og beskidt når han kom hjem. Det er en lækker friskole som ligger 12 km. uden for Svendborg, i byen efter Ollerup. Med store udearealer, morgensang hver morgen, fag som Gaia og Filosofi, udeskole hver onsdag, tysk fra 4. klasse, idræt to gange om ugen, børnekor hver fredag og et lærerkollegium som virkelig trives. Så nu tager han bussen selv hver morgen og kommer glad hjem. Og forældrene står en smule overraskede tilbage, glade og overvældede over at et skoleskift kan forandre en dreng så meget.

Så skal vi så også lige vænne os til at blive friskoleforældre. Der er allerede indkaldt til både forældrefest, kvindeklubmøde med havbadning, fest for årgangen, skraldeindsamling til innovationsugen og så videre. Men mon ikke vi klarer det også?

Så næste gang du ser Óliver, så spørg til hans skole – der er sikkert noget nyt at fortælle. Og med hensyn til hans søskende, så er de superglade for at gå der hvor de går nu – at vi så har tre børn på tre skoler er lidt underligt, men så længe de trives i det, så er forældrene glade 🙂

- 2 kommentarer til Friskole

2 Replies to “Friskole”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading