Odense Havne maker city kunst burgere fin dag i det hele taget festival

Flyvedrømmene har forladt mig. Det er mange år siden. Man jeg kan tydeligt huske hvordan det var at svæve udover skolens marmorhvide trapper, eller henover fortovet. Min flyveteknik var egentlig ikke særlig aerodynamisk, den bestod mest af møllehjul, men det vigtigste var den virkede. Men nu kan jeg ikke sidst huske hvornår møllehjul har fået mig til at lette. Jeg går ud fra at drømmene er stoppet på grund af fornuftens overtag – man kan jo ikke flyve, min dreng. Det kan man ikke.

Men jo, det kan man – næsten. Droneanfaldet kunne i størrelse minde om happy.go-lucky dage fra den Afghanske slagmark, det eneste offer i denne kontekst  var dog potentielt set tegnebogen. Vi var taget mod Odense Havnefestival, og startede med lige at defilere forbi MakerFestivalen. Et slaraffenland for drengerøve. Du kunne får printet alt i 3D, du kunne også scanne dig selv og give dit syndige korpus som gave, du kunne lege med elektriske bits & bytes, der var re-design af gamle møbler og imens fløj et hav af droner i alle størrelser rundt i luften. I hjørnet af teltet stod en dreng og kælede forlegent for noget som lignede et landingsmodul til vildfarne kuglepenne. Jeg skulle nok aldrig have spurgt. I løbet af 3 minutter bgeyndte Röskvas øjenbryn at krælle sig ind i hinanden, og min bevidsthed flygtede skrigende bort ud på gaden. Men han fortsatte. Langsomt. Og. Roligt. Og. Insisterende. Forklarede om hver en minutiøs detalje. Og jeg stod paralyseret og lyttede det bedste jeg havde lært.

Resten af festivalen var æstetisk pakket ind i burgeroplevelser, laserlysorgeler, projektioner, dans, parkour og den eveindelige jagt på glemte kontanter. Odense er ved at forandre sig til det bedre. De har sløjfet det ar som en eller anden idiot gave byen i 50’erne, og har formået at lukke en 4-sporet motorvej, som går tværs igennem byen. Det har gadefestivalen Karrussel, som vel er den dannede fætterudgave af Distortion og så har de havnen, som en eller anden har fået øje på – og som de  nu har bygget bro til. Og midt i al virvaret finder vi ud af noget essentielt. Der er et MakerLab i Ollerup – og snart Svendborg. Hvilket er en af de små sensationer som får hamseteren til at træde ud af hjulet og lægge sig lidt ned og tage en slapper. Det er god stil. Mon ikke vi lige prøver det af på et tidspunkt 🙂

Billeder? Jeg er glad for du spørger…

Odense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity FestivalOdense Makercity Festival

 

- Ingen kommentarer til Odense Havne maker city kunst burgere fin dag i det hele taget festival

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *