Slump

Det står på pakken “Det kan ikke gå galt”. Jeg ville ønske der var flere pakker med den tekst. Og måske har paken ret – det gik ihvertfald godt i år, både på OE og nede på Haahrs er de pjattede med årets udgave af Hyben. Den blev lavet på baggrund af forhåndenværende principper og slump, og faldt heldigt ud, og så kan man jo ligesågodt skrive den ned…

Først plukker du en stor røvfuld hyben og renser dem, og regner med at der er et kilo, hvorefter du vejer det, og finder ud af der er 250 gram. Så sukker og tænker du gider ikke rense flere hyben. Så går du i kvickly for at købe økologiske appelsiner – de er dyre, så du køber kun fire. Da maremalden ikke skal være alt for bitter, så laver du skal-strimler fra to af appelsinerne, inden du skræller dem alle fire og hakker dem i stykker. Så vejer du igen. Så kom du op på 850 gram, der er stadig lidt vej til et kilo. Du finder en citron og noget ingefær i køleskabet. Citronen laver du ogsp en my strimler fra, bare for farven, og så skræller og hakker du. Og til sidst så spæder du op med ingefær… Det bliver til et kilo, som du så koger med et kilo syltesukker – og tilsætter LIDT vand, fordi det står der på pakken at man skal, når det er citrusfrugter. Og efter der har kogt i syv minutter, så kommer du det på atamon-skyllede glas, og voliá – Hybenmarmelade a lá Svendborg…

August 2014August 2014August 2014August 2014August 2014

- Ingen kommentarer til Slump

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading