45mm / f1.8

Puha, nu er da da mindre end ingen penge i banken. Men hvad gør det, når man har det rette objektiv til at dokumentere sin armod med? Jeg fik nyt kamera lige inden turneen – og kunne ikke lade være med også at ønske mig et nyt objektiv. Og selv om det er dårlig timing i forhold til min bankkontos sølle forfatning, så blev jeg nødt til at købe det – fordi vi skal til Island. Og et objektiv med f1.8 er SÅ fedt at have igen. Jeg husker da jeg havde det til mit Nikon D80, og det er ren magi at tage billeder med. Et objektiv med f1.8 giver både mulighed for lav ISO i lidt lys, men også en smal dybdeskarphed – eller bokeh / depth-of-field, som det kaldes på nettet.  Det ser bare godt ud, når baggrunden bliver blæst væk i totter af farvecirkler… Og med en den lille telezoom som en 45mm er, så bliver alle de nyfødte babyer i Island ikke bange for kameraet 🙂

Solveig, taget med et 50mm f1.8, i 2010

4854883062_2a92ff9c1e_b

Og her lidt billeder med det nye objektiv, 45mm f1.8 (se lige, hvor skarpe hendes øjne er):

HjemmeHjemmeHjemmeHjemmeHjemme

…og den feature med at kameraet selv kan “fokusere på nærmeste øje” er ret lækker – koblet med et touchscreen, hvor man kan lave fokus+tage billede, ved at røre et punkt på skærmen. Nice!

 

- Ingen kommentarer til 45mm / f1.8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading