Huske

Jeg blogger nogle gange om sjove samtaler og episoder med drengene fordi det er et godt sted at opbevare disse minder og selvfølgelig også for at dele med familien.  🙂

I dag talte Máni om at han ville være sød ved Óliver hele dagen. At han virkelig ville forsøge at lade være med at drille ham.  I går sagde han, da han vågnede at han ikke ville være uvenner med Óliver, og at hvis Óliver prøvede at blive uvenner, ville han bare sige, at det ville han altså ikke. I fredags havde Máni og jeg denne samtale, (Sådan ca. da det jo er et par dage siden), løst oversat til dansk 🙂

Máni: “det var så sjovt, da jeg var lille”      E:”hvorfor det, har du det ikke sjovt nu?”     Máni:”da jeg var lille grinede jeg og legede hele tiden og folk gjorde hele tiden sjove ting for mig”.  E:”det er rigtigt, men du leger også meget nu”.  Máni:”Ja men jeg driller også”. E:”ja, hvorfor tror du, du gør det?”.  Máni:”Jeg ved det ikke”.  E:”Hvorfor holder du så ikke op med at drille”.  Máni: “Jeg kan bare ikke lade være”.

Så, som I hører, kan man åbenbart være i gang med en selvransagelse og udvikling som 5 årige. Jeg er meget stolt af ham, at han allerede kæmper for at blive et bedre menneske hver dag 🙂  Og skal også hilse og sige, at det er lidt svært med en bror (til hans forsvar, et midterbarn) som er lidt af en hidsig tyran over for sin storebror.

og så lidt af mig: Jeg har haft min første arbejdsuge og overlevede magisk nok :). Det er fedt at undervise i matematik og ungerne tog faktisk rimeligt imod mig, når man tænker på, hvor irriterende det er for dem at skifte lærer. Det hele var ikke så slemt, men jeg var ret træt fredagaften. Faktisk mega-træt. Og så er det jo at der kommer weekend…..

Men jeg fik også lidt Erla tid, f.eks. var jeg i går i biffen med en veninde og se Juno – sød film. En sætning som jeg husker, er faren der giver sin datter et godt råd i forhold til kærlighed. Han siger (min oversættelse fra engelsk): “du skal bare finde dig en, der synes at solen skinner ud af din røv”…….. og manden har jo ret. :).

I dag var jeg så med drengene inde og se peter og ulven i teatret. Det var ret godt. En tysk mand, der laver dukketeater på islandsk. Ganske imponerende og drengene var glade for det. Enormt hyggeligt at kunne lave sådanne ting med dem, fordi de sætter pris på det og hygger sig. I formiddags var vi 3 i svømmehal og lige nu er vi lige kommet hjem fra afi og amma, hvor vi næsten altid spiser om søndagen, sammen med hele familien. Så nu, efter en god weekend, vil jeg kravle op på min sofa med min mand og mine popcorn og flade ud. Jep. God aften til jer.

- 5 kommentarer til Huske

5 Replies to “Huske”

 1. Ég var að horfa á Ophru í dag og hún var með aðalleikonurnar og handristhöfundinn í viðtali. Hún heldur ekki vatni yfir þessari mynd finnst hún svo “fresh”. Stúlkan (konan) sem skrifaði handritið var stripper í Minnesota og mikill bloggari og einhver sem benti henni á að hún hefði hæfileika til að skrifa. Hún vatt sér í þetta og skrifaði handritið á 2 mánuðum.

  Gaman að lesa um “gullkornin”.
  kveðja mamma og amma

 2. Til hamingju að hafa lifað af fyrstu vikuna back at work! Krúttlegar pælingar hjá honum Mána, passaðu bara að hann pæli ekki of mikið, þá verður hann eins og við og það er nú ekki auðvelt….

 3. Innilega til hamingju með sjálfstæða einstaklinga.
  Það hefur ykkur tekist jafnvel, og betur en okkur hinum. Við gerum okkar besta.
  Þið eigið stórkostleg börn, en þið eruð sjálf engum lík.
  Þið eruð góð fyrirmynd.
  sjáumst fljótt

 4. Kæra Ragnheiður. Það er nú bara á við heilt sjálfstyrkingarnámskeið að fá komment frá þér. ‘eg fer bara í kleinu, þú ert svo sæt við okkur. En þín stórfjölskylda er líka á mínum favorite lista :). Verður stuð að hittast um páskana og skíra litla Þorvald Engilbert. 🙂

  kv. Erla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *