Tag mig nu sammen

Nåh. Jeg er lidt flad for tiden. Ved ikke helt hvorfor. Bare flad, lidt træt. Ikke på toppen. Ikke så fedt – men det går over. Jeg har sagt til mig selv, at jeg må være flad i dag, men så er det slut 🙂 I morgen skal jeg være frisk og i gearet igen. I går var jeg til pilates, spiste frokost med min far i banken (det synes jeg altid er så hyggeligt – bringer lidt barndom tilbage – selv om jeg ikke spiste frokost der som barn 🙂 ) og da drengene kom hjem og vi havde hængt lidt sammen, var Óliver og jeg på biblioteket. Om aftenen, lidt i otte, smuttede jeg i biffen og efterlod de 4 herhjemme, børnene i faderens trygge arme. Det var rart. Jeg så en god film, drak cola og spiste popcorn. Dejligt. I dag har Röskva og jeg så ingen planer. Indtil videre er dagen gået med en lur, et bad til den lille dame og lidt vasketøj, lidt spisning og sådan. Men mon ikke vi også skal lidt ud på et tidspunkt. Få lidt frisk luft. Der er overraskende godt vejr i disse dage, så det er om at nyde det.

Og så lidt nyt fra ungerne.

Máni har det rigtig godt. Han tog fodboldtøjet på i morges, fordi der er vist kamp i dag mellem Island og Danmark. Og han holder med Danmark ligesom far og er sikker på at Danmark vinder, fordi det har far jo sagt. Så jeg ved ikke om han var den mest populære dreng i børnehaven i dag. 🙂 Han er bare ved at blive stor. Han vil gerne i børnehave lige for tiden, for at hænge ud sammen med sine venner. Han har mange drengevenner der og Ivan, hans bedste ven og ham er også begyndt at lege mere og mere sammen i weekenderne eller efter børnehave i hverdagene. Han er begyndt at tegne meget, øver bogstaver og leger skole. Han er begyndt at bygge med lego og har stadig den store interesse for superhelte. Da vi kørte i svømmeskolen i mandags, var han sikker på at Hulk havde løftet en bil, som lå et mærkeligt sted. Svømmeskolen går rigtig godt, der er 2,5 uge tilbage. Han er super sød ved Röskva og synes hun er den dejligste pige i verden. Han har meget brug for at løbe og tosse rundt og det er nogle gange lidt som at have en hund 🙂 Når Máni begynder at styrte rundt inde i lejligheden, (og give Óliver en på hatten), så er der tid til at få ham luftet lidt og lade ham løbe nogle kilometer. Han er super konkurrence – agtig og skal helst vinde alting, altid og alt kan blive til en konkurrence. Det er nok noget han skal hjælpes lidt med hen ad vejen. Men moren er ikke helt uskyldig selv, når det kommer til det  – jeg smed med spillene som 6 årig, fordi jeg ikke vandt 🙂 – det har han trods alt ikke gjort endnu. Máni er også begyndt at hjælpe far i køkkenet og dække bord o.l. Og vil gerne bidrage til hjemmet. Bl.a. så har vi talt om julemændende. Her er der jo 13 julemænd og de kommer en ad gangen om natten fra den 11. des. til den 24. og giver børnene gaver i deres sko – som de har sat i vinduet. Men hvis man er uartig så får man en kartoffel. Og det talte Máni og jeg om forleden dag. Der siger han “men mor, hvis vi mangler noget at spise, så kan jeg bare blive sur og råbe og så får vi kartoffel og kan spise den”.

Óliver har det også godt. Det var vist lidt for hyggeligt at være hjemme med øjenbetændelse fordi nu er det rigtig svært at få ham ud af døren om morgenen. Han hyler og græder og vil være hjemme hos sin mor. Kim siger så at han er glad for at komme i børnehaven, når først han er der. Det er bare ikke fedt med sådan nogle hylemorgener. Vi havde dem også i en periode med Máni, da han var samme alder, så det går nok over. Vi skal til forældresamtale i børnehaven i morgen – rutine – det glæder vi os til. Óliver er også super glad for at gå i svømmehal og lege. Han elsker sin sut og han elsker at sætte sig og læse bøger når han kommer hjem. Han bygger briotog og han leger med biler. Han er også blevet god til at slås med storebror Máni :). Han er super sød ved Röskva og spørger tit om han må kysse hende. Han elsker at hjælpe i køkkenet om det så er at lave vaffler, lave mad, vaske op eller noget andet, så er han klar til at hjælpe. Han har en rigtig god hukommelse og en god stedsans og har overrasket moren med kommentar flere gange fordi det så viser sig at han ved lige præcis, hvor vi er og hvor vi burde være på vej hen til. Han elsker at synge og kommer gerne hjem og synger og fortæller historier. Han er stadig ikke super glad for grøntsager, medmindre de bliver serveret i en islandsk kødsuppe. Han har endda brokket sig over grøntsagerne i bernaisesovsen 🙂

Röskva er sød og dejlig. Hun er heldigvis begyndt at bruge sut. Hun smiler meget og er meget aktiv fysisk. Hun har også grinet et par gange 🙂 Hun smiler især meget når hendes brødre taler med hende. Hun er begyndt at tage sig nogle længere lure i løbet af dagen og drikke lidt mere ad gangen men ikke så ofte, så det er rart.

Vores børn udvikler sig og det er fantastisk at følge med i.

knus fra Erla og ungerne.

- 4 kommentarer til Tag mig nu sammen

4 Replies to “Tag mig nu sammen”

  1. veiiii, skemmtileg lesnin. Hlakka til að koma heim og knúsa öll börnin þín og Arnóri hlakkar líka til. Honum er farið að finnast önnur börn mjög spennandi og hlakkar til að hitta frændur sína aftur…..

  2. Þú ert efni í rithöfund Erla litla ef að þú ert ekki þegar orðin rithöfundur þó að þú sért ekki orðin fræg ennþá.

    Skemmtilegur pistill, þú ættir að safna þeim saman og prenta í bók með myndum. Það væri líka fín jólagjöf fyrir ömmu og afa.

    mamma

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *