10 km. 52 minutter.

I dag er Reykjavik igen en fantastisk by. Luften er særligt ren og frisk og solen brager ned. Byen er fyldt med tusindvis af mennesker, da der er kulturnat og Reykjavik Marathon. Og uden at have trænet overhovedet, endsige prøvet mine løbesko, stillede jeg mig uden blusel op i flokken for dem der mente de kunne klare det på mellem 45-55 minutter. Jeg gik ud fra at det så bare galdt om at følge med. Og det gik også fint de første tre kilometer. Men da vi så nåede til 4 kilometer, så var jeg ved at dejse om. At starte med en tre kilomter lang spurt er åbenbart ikke taktisk. Så jeg måtte overgi mig og gå lidt. Men fik fornyede kræfter da den første vandpost dukkede op. Og løb så, næsten, resten af vejen. Det var superfedt. Man bliver høj af tusind mennesker der står og klapper, mens musikken brager og man løber mod mållinien i midten af et solskinsramt Reykjavik. Nu er vi lige hjemme at vende og få lidt energi, så vi kan være klar til ungernes 1 km. løb kl 15:30. Derefter byder aftenen på pizza på plænen, koncerter, lege, kunst og en masse andet. Og kulturnat i Reykjavik er gratis – ikke noget med badges, entre og køer overalt. Der er altså flere og flere ting heroppe som man synes Danmark godt kunne lære noget af. Nok arbejder folk, men deres mänanä instilling til tiden og det at man ikke skal diskutere alt i en uendelighed før noget sker, det gør at skuldrene generelt falder lidt ned og man nyder hverdagen mere. Ren luft, større armbevægelser, mere liv. Jeg kan li´ det….


PS: Erlas lillesøster skylder mig en 6-pack. De kommer til at smage godt :-:

- 3 kommentarer til 10 km. 52 minutter.

3 Replies to “10 km. 52 minutter.”

  1. Fedt du nyder Rvk. Jeg er sgu ved at blive lidt træt af dem. Gad godt at kunne opleve den som udlænding nogle gange.

    Vi skal da snart mødes og sludre lidt.

    ps. jeg var 16 sekunder hurtigere en dig i løbet, men jeg tror jeg var tætter på at hoste blod en dig,… så vi var sådan set lige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading