www.listigt.com – med mere…

Så er det i aften at det nye projekt går mod sin første visning. Det er første gang jeg for alvor har viet rå timer til et projekt. Det har været krævende – også for Erla – men det har også været lærerigt, sjovt og til tider pisseirriterende. Det er nu endt med at jeg har fået trykt tre store tryk og har fået lavet en ny hjemmeisde, som skal være platformen fremover for de kunsneriske udfoldelser.

Jeg har flere gange beundret blandt andet fætter Marcus, fordi jeg mener han har en evne til at sætte sig noget i hovedet og så følge det til dørs. Der er jeg selv af en sådan støbning, at jeg bare vil lære en eventuelt ny kultur-teknik til et niveau der er “godt nok” ((Ligesom cowboy bukser fra Føtex. De er gode nok . men de er ikke fede.)) og så ellers videre mod det næste. Og jeg har talt med Matti om hvor plat der er, at alle os der i mere end 10 år har beskæftiget os med IT på hobbyplan på mange områder sparker røv på de grønskollinger der efter to år kalder sig multimediedsignere – forskellen er bare at de har et stykke papir på det og vi bare kan postulere.

Og siden jeg så denne her form for billeder var jeg så bjergtaget at jeg bare VILLE lære at lave dem. Og det tager da også 2 dage og kræver 50 billeder skudt med manuelle indstillinger, to forskellige styresystemer og fire forskellige stykker software. Og når man så først har været igennem det, så ville det jo være kriminelt ikke at udnytte frugten af arbejdet til noget mere end bare at vise på en hjemeside eller printe ud på sin egen lille printer…

Så nu må vi se hvor det bærer hen – jeg er spændt. Bag ved selve navnet på min nye hjemmeside, www.listigt.com, ligger der også alt for mange tanker:

1. Skal man udvide sin nuværende blog, eller skal man have et nyt domæne. Her har det været ret spændende at følge Brian Gardner det sidste års tid, manden bag designet på emtekaer.dk Han gik fra at være en almindelig ægtemand og far som alle os andre, til pludselig på 8 måneder at blive lidt af et hotshot indenfor wordpress og blogging. Og han har srevet denne her post om de samme tanker – som fik en masse kommentarer med på vejen. God inspiration.

2. Navnet. Enten føler man pludselig en masse weltscmerts, og vil have et domæne som omrids.com eller peraspera.com. Eller man bliver bekymret for sin branding-værdi, når man nu skal være den næste Philip Starck og begynder at tænke om det skal være kimlinnet.com eller linnetdesign.com. Og så bliver man træt i hovedet og synes at domæner som goostupuu.com eller nuuum.com egentlig er meget gode. Og skal det være .dk for at være billigt og samtidig antyde national identitet? Eller .is for at være møgtrendy? Eller skal det være .com fordi det har alle de andre grafiske designere? Til sidst ender man så ved listigt.com, fordi på islandsk betyder “list” = kunst. “Listasafn” = kunstmuseum. “Listamadur” = Kunstner. Og på dansk betyder det jo noget i retning af gammelklogt, snedigt, efetrtænksomt. Så det blev et domæne der kunne udsige noget på begge sprog – og .com for ligesom at indrømme man trods alt er både bevidst kapitalist og cyberverdensborger.

3. Design. Åh, fucking design. Jeg har længe været et fan af www.dubtastic.com – men den seneste version af hans hjemmeside er så nosseløs, og ligger milevidt fra hans tidligere design. Jeg blev virkelig skuffet. Jeg, det er så p….. bare at uploade wordpress og så smide et flot tema efter det. Men det er så kønsløst, androgynt og intetsigende at jeg ikke kune have det. (Jeg har endda været tæt på at falde i gryden fordi jeg synes temaet HemmingwayEx er ret frækt.) Men samtdig tilbyder WordPress så mange plugins, shopping-systmer og fede funtkioner at jeg bare ville havde det som backend. Så jeg hoppede tilbage til et af mine gamle temaer, rev det fra hinanden og byggede op på nyt. Tilfredsstillende – selvom navigationen måske godt kunne være en anelse mere logisk.

Så nu står man der, efter en process på tre uger. Og iaften så fyyyyrer vi den af, med unge mennesker, et fedt nyt lydstudie, garagefest, selvbryggede øl og kunst fra herren selv. Det bliver klikkað, geðveigt og en hel masse andet. Jeg men håber I kan lide billederne og hjemmesiden – og kryds fingre for at det hele løfter sig. Og får jeg ikke et “Ja” fra kunstakademiet d. 10. Maj, så øh, ser vi hvad der sker 🙂

- Ingen kommentarer til www.listigt.com – med mere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading