To celebrate the biggest…

…silverscreen there is. Imorgen starter RIFF. Med over 80 film fra mere end 36 lande. Og som startskud slukker Reykjavik ALT gadelys i en halv time, fra kl 22:30 om aftenen. For at fejre himlen og give bybørnene en chance for at se stjernerne. Ret fed event. Det er sådan noget de kan heroppe.

Igår gik 20.000 islændinge på gaden for at markere deres modstand mod et af de største bygningsværker / politiske fadæser i Island. Dæmningen østpå, som er blevet bygget for Alcoa – så de kan smelte lidt aluminium. Demonstrationen var arrangeret i løbet af to dage og var bare blevet sat igang med sms og email. Sådan noget kan de også heroppe.

Jeg kom til at tænke på hvor meget der skal til for at få danskere på gaden. Det er fanme utroligt så meget lort vi finder os i. Endelig strejker lærerne nu – det var da også på tide. Jeg ved at det er år siden de sidst strejkede, så strejkekasserne må bugne og jeg håber de holder den kørende til de får det de vil ha. Gerne en måned eller to. Lærergerningen i Danmark er til grin, i hvert fald i forhold til de mål som regeringen sætter og de resurser som de tildeler. Men som sædvaling er kommunerne og regeringen ikke til at bide skeer med og danskerne er nok for autoritetstro, så de åbner sikkert skolerne igen i næste uge. Suk.

Nå, jeg sidder på arbejdet, better go male gipsmasker med teenagerne….

Læs lige denne her, hvis I mangler penge.

- Ingen kommentarer til To celebrate the biggest…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading