Livet med Nokia / Dumbphone

Som en del andre efterskoler, så havde Ollerup Efterskole besluttet sig for at hyre dumbphone.dk til at hyrde eleverne og de ansatte gennem en periode på 10 dage, hvor smartphones var forbudt og vi kun havde en dumbphone. Det var der 97 elever der takkede ja til – og tre lærere. Og jeg skal ikke kunne sige om det var sommerens komme, eller fraværet af mobil, men pludselig steg mit humør betragteligt, jeg følte konkret jeg havde fået mere tid og dagene blev brugt på lidt kreative sysler og bare være tilstede. Mine egene smartphone stats er generelt:

Skærmtid: 2 – 3 timer dagligt
Notifikationer: 30 – 50 notifikationer hver dag
Oplåsninger: 40 – 60 oplåsninger hver dag

Jeg bilder mig selv ind, at det ikke er i den slemme ende af skalaen, men synes også det er vildt, at jeg hver uge bruger mindst 14 timer på min telefon hver uge, hvilket det samme som…fuck. En. Måned…om året!?! Det er jo helt galt.

Så efter eksperimentet, så besluttede jeg mig for at købe en Nokia – og jeg købte også en til Röskva. Jeg købte en god gammel 3310 – og tilbuddet til Röskva, lød på at jeg skulle holde hendes smartphone i tre dage, så måtte hun få Nokiaen gratis. Og det vil de var så, at hun kørte videre med Nokia i cirka tre uger. Hun synes både det var stilet – og så kunne hun mærke, at hun også slappede mere af og var mere tilstede med vennerne.
Men.
Danmark er også et af de mest gennemdigitaliserede lande i verden. Så det er umuligt kun at have dumbphone. Så en del af løsningen blev at have Nokia i lommen og smartphone på wifi og i skuffen. Men altså, det virker heller ikke helt, i forhold til messenger og mobilepay. Så jeg skulle nok have købt en Nokia med hotspot. Anyways. Jeg gider hverken blive prædikende eller bedrevidende, men jeg synes egentlig det er god mulighed at have en Nokia liggende klar i skuffen, til dagene i sommerhus eller hvis man lige blive lidt for fraværende i sit eget liv.

PXL_20230525_175008616

- Ingen kommentarer til Livet med Nokia / Dumbphone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading