Dagbogsnoter fra en fed familietur.

I år tog familien en beslutning om en anden slags ferie end vi plejer. En sen aften i vinterferien faldt Kim og jeg over billige flybilletter fra Hamborg til Barcelona og da billetterne var købt, var det jo bare om at komme i gang med planlægningen af dagene. Spanien – mmmmm.

Vi landede sent tirsdag den 7.juli og tjekkede ind på vores hostel i Barcelona. Et økologisk hostel, uden aircondition blandet med en hedebølge gjorde, at jeg midt om natten overvejede om det var nu jeg skulle begå hara-kiri eller om jeg skulle være ligeglad med penge og bare tjekke os ind på det mest luksuriøse hotel jeg kunne finde. R kunne heller ikke sove, så vi spiste tørre kiks, spillede tablet og prøvede at overbevise hinanden om at man nok bare skulle lukke øjnene og så ville vi klare den. Det gjorde vi også og alle de andre nætter var markant bedre, hostellet var super og varmen god.

I Barcelona rejste vi rundt med metro og på gåben. Det klarede ungerne super. De er gode at rejse med, de tre. De er interesserede og brokker sig hverken over lange metroture eller gåture.

Barcelonadagene gik med :

1 – Park Guell, strand og utrolig dybstegt lokal tapas til aftensmad.

Barcelona (3)Barcelona (4)

 

2 – Vi besøgte den fantastiske kirke La Sagrada da familia. Meget fantastisk sted og magien kunne man fornemme på trods af en milliard turister og håndværkere der var i gang med at slibe/bore/larme på en anden måde. Efterfølgende gik vi en fin tur i byen efterfulgt af strandtur og pizza til aftensmad.

Barcelona (17)Barcelona (24)Barcelona (33)

 

Óliver var meget interesseret i madkulturen og syntes det var superspændene at smage nye ting. Når vi var på markeder eller i supermarkedet og ikke lige kunne finde sønnen, ja så….

Barcelona (36)

3 – Vi startede dagen med besøg på museum for moderne kunst. Virkelig fantastisk sted. Samfundskritiske og provokerende udstillinger gjorde at vi fik nogle store snakke med ungerne. Derefter var det den obligatoriske RAMBLA med alt hvad der tilhører og om aftenen så vi et meget populært lysshow i et springvand. Og jo – det var også den dag, hvor Óliver (og vi andre) fik paella til aftensmad. Et must at prøve i Spanien.

Barcelona (40)Barcelona (44)Barcelona (59)Barcelona (69)Barcelona (112)Barcelona (71)

 

4 – Vi gik en tur i det smukke og hyggelige område Gracia. Tog på stranden (Barcelona har en dejlig strand), spiste pizza på terassen på hostellet og så havde mutti besluttet sig for at ville smage sangria inden hun forlod Barcelona, så aftenen gik på det lokale torv med en kande sangria, en sød mand og nogle overtrætte og hyper børn. You do the math 😉

Barcelona (85)Barcelona (90)Barcelona (99)Barcelona (103)Barcelona (102)

 

Om søndagen sluttede vores Barcelona eventyr. Fed by at besøge og dejligt med lidt storby, varme, kultur, strand, kolde øl, is og stemning. Vi tog metro og tog ud til lufthavnen, hvor vi så tog en minibus over til vores bil. Castellon de plana var vores næste stop og undervejs fik vi mad på en spansk tank ved motorvejen. 🙂 Vi vidste ikke helt hvad vi skulle forvente med den næste lejlighed, men havde forestillet os noget lidt idyllisk og lækkert.

Barcelona (118)Castellon (3)Castellon (4)

Tja – jo. Lejligheden var rigtig fin, men lå så lige ved siden af et olieraffinaderi og i en meget mærkelig lille “ferie-by”. Man havde på fornemmelsen at stedet var blevet bygget i opgangstider, men at det så var floppet en smule, for ikke at sige meget. Nåh, men det skulle så ikke forhindre os i at bade i havet. Til stedet hørte også en lille fin pool, som ungerne brugte flittigt og som de var meget tilfredse med. Med børneøjne var stedet vidunderligt. Voksenøjnene var lidt mere skeptiske. Vi fik handlet ind og lavede spaghetti med kødsovs og kiggede indtil Castellon byen om mandagen. Det nederste billede er taget fra en del af området, hvor vi boede, hvor Kim og ungerne gik på eventyr i halvbyggede huse som står helt tomme.

Castellon (9)Castellon (11)Castellon (25)

 

Tirsdagmorgen pakkede vi bilen igen og gjorde klar til Altea, hvor vi havde lejet en lejlighed. Søster Sólveig og familie boede på et hotel i Albir, så vi glædet os MEGET til at se dem. Det gik fint at køre. Mutti styrede Kiraen med hård hånd og vi landede i Altea til aftalt tid klokken 13. Dejlig lejlighed i en stille by, med en fantastisk udsigt. Vi kørte ind til Albir og mødtes med søs på deres hotel med efterfølgende restaurantbesøg. Og moster E var glaaad for at kunne kramme ungerne (og søster og svoger ;-))

Mascarat (1)Mascarat (5)Mascarat (8)Mascarat (7)Mascarat (11)Mascarat (12)Mascarat (15)Mascarat (16)Mascarat (17)Mascarat (19)

Og så var der ikke noget at vente på – onsdag blev til et besøg i AQUALANDIA, en vandrutchebanepark – hvor vi var hele dagen. Sólveig og jeg fik en udfordring og vi fik rutchet og skreget til stor glæde for Ó og M 🙂  R fik vist lidt solstik, men ellers en superdag, hvor vi endte med hjemmelavet aftensmad i lejligheden.

Mascarat (22)Mascarat (23)Mascarat (24)Mascarat (28)Mascarat (31)Mascarat (33)Mascarat (34)Mascarat (36)Mascarat (39)

 

Dag 9 – torsdag startede vi med at tage det roligt og besøgte så familien på hotellet. Derefter valgte vi at kigge på byen Altea, hvor vi skulle op ad mange mange trapper i 37 graders varme for at se en fantastisk udsigt og en kirke. Og jo vi havde vist fortjent en is. Stranden i Altea var ikke noget at råbe hurra for, til gengæld spiste vi aftensmad på en rigtig hyggelig restaurant på strandpromenaden. Livet er godt.

Mascarat (45)Mascarat (46)Mascarat (54)Mascarat (56)Mascarat (57)Mascarat (58)Mascarat (64)Mascarat (63)Mascarat (70)Mascarat (75)Mascarat (77)Mascarat (84)Mascarat (87)Mascarat (92)

 

Så nåede vi til dag 10 – fredag. Sólveig og Georg lejede en bil, så vi kunne tage på udflugt sammen. Vi tog op til Algar vandfaldene og det var en knaldgod idé. Fantastisk smukt, dejligt vand, udspring og hygge. Derefter fortsatte successen med et besøg på en strand i byen Calpe – turens bedste strand. Wow. Aftensmaden spiste vi alle 10 i vores lejlighed. Dagen fik topkarakter fra alle 🙂

Mascarat (100)Mascarat (103)Mascarat (104)Mascarat (108)Mascarat (111)Mascarat (112)Mascarat (115)Mascarat (121)Mascarat (129)Mascarat (136)Mascarat (140)Mascarat (138)Mascarat (143)Mascarat (147)Mascarat (148)Mascarat (153)Mascarat (145)

 

11 – lørdag. Vi havde en rolig morgen. Brugte den pool lidt, som hører til den lejlighed vi lejede. Så besøg på hotellet i Albir, stranden i Albir, hvor Kim lejede sig en sejlflamingo og restaurant om aftenen. Vi sluttede så af med et danseshow på hotellet, inden vi fandt lejligheden igen.

Mascarat (154)Mascarat (156)Mascarat (158)Mascarat (160)Mascarat (161)Mascarat (162)Mascarat (165)Mascarat (172)Mascarat (174)Mascarat (175)Mascarat (188)

 

Søndag skulle vi sige farvel til familien. Øv – det er aldrig nemt. Vi kørte videre til vores næste stop Tarragona – som skulle vise sig at være en glimrende by at slutte ferien af i. Vi fik set lidt historisk i byen, nydt den hyggelige gamle by og besøgt stranden selvfølgelig.

Tarragona (5)Tarragona (8)Tarragona (24)Tarragona (26)Tarragona (28)Tarragona (29)Tarragona (35)Tarragona (43)Tarragona (54)

 

Tirsdag spiste vi morgenmad i Tarragona. Kørte bilen til Barcelona. Fløj til Hamborg. Kørte til grænsen. Handlede. Kørte til Svendborg og var hjemme klokken 02:00. Home sweet home.

Turen var helt forrygende. Spanien er et lækkert land. Folk er søde. Sproget er smukt. Man må bade topløs. Det er rent. Folk har madpakker med alle vegne. Besøg Spanien. Det er top!.

 

 

- 4 kommentarer til Dagbogsnoter fra en fed familietur.

4 Replies to “Dagbogsnoter fra en fed familietur.”

  1. Þetta hefur verið dásamlegt ferðalag með frábærum upplifunum. Góða minningar.

    Takk fyrir skemmtilega dagbók, mjög skemmtileg lesning.

    Knús mamma

  2. Vá þetta hefur verið alveg frábær ferð! Bara nokkur komment, kanna af sangría og sætur kall – you do the math…hmm hmm..hvað þýðir það eiginlega? Og systa og mágur alltaf að skála, SKÁL! Frábær börn frábærar myndir. Sýnist þið hafa sluppið við sólbruna að mestu leyti – vel gert! Jæja. Pant koma með í næstu ferð, og FF og leigjandinn líka.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading