Kamilla er en pige, Kabul er en by. Og desuden er der også piger som hedder Gerd…

Som nogen af bloggens mage læsere nok ved, så var vi på ski i julen. Så gider man jo ikke på ski igen, for som Alfons Åbergs farmor siger, så ville det jo også være kedeligt med juleaften hver dag. Så. Nu er vi hjemme. De voksne fordriver tiden med at være taxachauffører, hotelejere, sofapudetestere, havbadere og køkkenopryddere. Ganske afslappet. Erla startede med at tage familien med storm, da hun inviterede os ud på surprisetur til både Flintholm Galleri og Vester Skerninge Kro. Hvor undertegnede startede ud med at placere sig godt i grøften, med følgende replikudveksling:

Chic galleriejer kommer gående ned gennem galleriet. Lyden af støvlerne runger imellem væggene, og et forestående møde er uundgåeligt. Hun kommer hen til Kim og indleder med et par høflige fraser, hvoraf den sidste er en invitation til et interesseret spørgsmål. Min gode, spidsborgerlige opvækst fornægter sig ikke og jeg kaster mig ud i det…

Kim: “Ja, men det er også nogle spændende malerier. (her er en længere akavet pause, da ordet “spændende” både af galleriejer og af Kim konnoteres med noget som aldeles ikke er spændende). Men, øh, hvor kommer hende Kamil så fra?”

Chic galleriejer: “Han. Kamil HAN kommer fra….”

Resten af samtalen fortaber sig i mine blussende kinders tåger og jeg skynder mig at lave en mellemting mellem at stamme, grine og vifte med øjnene, for hurtigst muligt at forlade situationen med nogenlunde værdighed. Hvilket er umuligt, men nåh , ja. HAM Kamil er åbenbart et hotshot. Og det er Frederik Næblerød også. Og Jim Lyngvild. Og alle de andre med typiske drengenavne, som huserer i galleriet. Anyways. Fedt sted, og tæt på Svendborg. En kvinde som har kunnet se skønheden i en overbeskidt kostald og har forvandlet den til et luftigt, tre-etagers stort galleri, med lys og luft til udstillingerne. Godt det kun tog os syv år at komme derud.

Efter en tiltrængt  kunstmavepuster tog vi på kro og fik luksuskakao og sublim æblekage. Hverken mere. Eller mindre. Siden da er tiden gået med at holde drengedøgn for Óliver og bandet “Burger Beat Boys” (se video nederst), Máni har været til 2 x Lanparty, Röskva har været i biffen og på restaurant – og de to gamle i huset prøver at finde sig selv og hinanden imens. I morgen dribler vi mod Ebeltoft, for lige at lægge lidt klejner i karmakassen, shoppe lidt billigt tøj hos onkel og tante, og så afslutte ferien med en større familiekomsammen hos Kisser i Aarhus.

Den slags ferie kommer der ikke mange gode billeder ud af – men måske gode stunder og lidt tiltrængt pause til hamsteren…

P2070285P2070283P2070282P2070257P2070253P2070251P2070250P2070245P2070242P2110006

 

- 2 kommentarer til Kamilla er en pige, Kabul er en by. Og desuden er der også piger som hedder Gerd…

2 Replies to “Kamilla er en pige, Kabul er en by. Og desuden er der også piger som hedder Gerd…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *