Hvad skal barnet hedde?

Jeg byggede min stationære da vi var i Island. Siden da er den blevet flyttet med en del gange, og var efterhånden ligeså ustabil som sydfynske vejrprognoser. Så det var på tide at bygge en ny. Med god hjælp fra nørderne på Tweak, blev jeg lidt klogere. Så Erla og jeg har investeret i en ny, fælles familiecomputer. Jeg ville jo gerne samle selv, da det kunne være et fedt far-søn projekt med Máni, og Erla havde blind tillid til at det nok skulle gå, og jeg håbede det samme i mit stille sind. Når man købe et puslespil til 4000.-, så håber man jo det virker…

Anyway. Vi byggede en budget gaming-computer, som kunne have været 1500.- kr. billigere, men som nu er fremtidssikret, skulle Máni få lyst til at spille nogle spil som kræver mere end LOL. Det viste sig nemlig at bundkortets indbyggede Intel HD-Grafik GPU, var nok til at køre LOL. Og selve bundkortet kunne også have været 300.- billigere, men så kunne vi ikke lege med overclocking senere, hvis far skulle få lyst til at købe en K-processor. Men enough about me, let’s talk about specs (alt er købt hos computersalg.dk):

Bundkortet (GIGA GA-Z97P-D3, DKK 618.-) blev et af de billigste Z97 kort jeg kunne finde. Det er ingen grund til at købe et Z97 kort, medmindre man vil overclocke senere – for 300.- kan man få et H81 kort, som er fuldt ud lige så godt, men som bare ikke kan OC. Mærket Gigabyte blev valgt, fordi de får ros på nettet. Kommer vi til at overclocke? Det tror jeg ikke, men nu kan vi…

CPU (Intel Pentium G3258 3.2GHz Unlocked Anniversary, DKK 513.-) er grunden til at nørderne sidder og griner. Intel har simpelthen, i anledning af deres 20-års jubilæum, udgivet en fantastisk lille CPU, som er ulåst og som dermed kan leges med. Det er en simpel 2-kerne Pentium, på 3.2 GHz, men i og med at det er grafikkoret som trækker alle spil, så er den mere end rigeligt til at køre alle spil og windows i flyvende fart. Den slår endda en 4-kernet i3,  og er der er altså ingen grund til at spendere mindst 1450.- på en i5, når man bare skal spille. Hvis man skal til at lave HD videoredigering og prof. Photoshop, så kan det være den ikke er nok…

Grafikkortet (Club 3D Radeon R9 270 2GB, DKK 1140.-) er jo hele humlen bag en gaming computer, og langt den dyreste indmad. Her hjalp tweak-nørderne mig, for selvom jeg har en personlig præference (ved ikke hvorfor) for Nvidia, så sagde de at et Radeon R9-270 baseret kort var noget af det bedste man kunne få, hvis man så på pris kontra ydelse. Det er overkill i stor stil. Altså, vi har købt en Porsche til at handle ind i, hvilket er lidt hjernedødt, men til gengæld så er maskinen jo så fremtidssikret i en del år fremover, når han bliver teenager og måske vil spille lidt mere vilde spil.

Man kan sagtens få billigere (og dyrere grafikkort), men det her kort skulle kunne spille Crysis 3 på Max. opløsning – her er en video af en der spiller Crysis på samme setup som vi har bygget. Kort sagt, det er det vildeste grafikkort jeg nogensinde kommer til at eje…

Resten af computeren er standard ting (IDE er dødt, så jeg måtte investere i et SATA DVD-drev, og så kører vi med 8 GB ram istedet for 4 – og vi har valgt at droppe SSD, og har købt en billig 1 TB Western Digital HD) , omend strømforsyningen vist er ret vigtig, og der købte vi en XFX Core 550 Watt. Igen, en lidt dyr strømforsyning, men nørderne sagde, at det var en af de ting man ikke skulle gå på kompromis med – s hellere købe en billig harddisk og et billigt kabinet… Det blev 4140.- i alt, uden skærm, OS, keyboard osv – for det havde vi jo. Og vi kunne godt have startet ud med at bygge noget til 2000.- til 2500.-, men det havde ikke været ligeså sjovt…

Kører den? Ja. Spiler Máni meget? Ja. Er det ok? Ja. Hvorfor det? Fordi han går til idræt to gange om ugen, og fordi han spiller simultant (samtidig med at de skyper) med fire af sine venner, og de har et 5-mands LOL team, med navn, t-shirts og det hele – og så er de vist ret gode. Så for os at se, så er der fedt samvær i det, og vi har sagt max. to kampe pr. dag og så 4 timers spilletid i weekenden… Sådan. Så blev spelt-samvittigheden lige argumenteret i sænk. Var det hyggeligt at samle computeren? Ja 🙂 Så nu mangler han bare at lære at lappe en cykel, samle en forlængeledning og vaske tøj…

ComputerbygningComputerbygningComputerbygningComputerbygning

 

Tjek lige hvor fedt det har grafikkort ser ud – med kølerør i kobber og det hele 🙂 …og det kræver TO pladser i kabinettet bagtil, så det kan få luft. Wauw.ComputerbygningComputerbygningComputerbygningComputerbygningComputerbygning

- Ingen kommentarer til Hvad skal barnet hedde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *