223 Milliarder…

I går steg Yahoo!´s aktie med 48 % fordi Microsoft offentliggjorde et tilbud som Yahoo! nok får svært ved at sige nej til. Og det er da sundt et langt stykke hen af vejen. Mastodonten Google har også skabt sig som et lille pattebarn, hvilket viser at de jo rent faktisk er lidt bange for miste deres skræmmende 70 % markedsandel af alle internet søgninger. Der hvor jeg så måske kan blive lidt bange, er i de tilfælde hvor et par af mine yndlings webtjenester, Flickr og del.icio.us, kommer under Microsfts kontrol. Sådan er der en del andre på flickr der også her det.

Og så har de kære Microsoft folk jo også lige købt 1,6 % af Facebook for 1,25 milliarder. Der er jo sådan set ikke noget i vejen med Microsft. Jeg er glad for Windows Vista og med deres nyelige innovationer omkring Silverlight og Photosynth, så viser de at de stadig har overskud til spændende forskning. Hvis de nu koblede det sammen med Flickr, så begynder det at ligne noget.

Well, well. Hvad sker der ellers for lille Danmark? Mit fædreland var i de islandske nyheder i går som det land i verden der havde den mest negative presseomtale af muslimer. Og så har ombudsmanden tvunget Tele2 til at lukke for danskernes internet adgang til PirateBay – hvilket får Danmark i samme stats-censurerende liga som Tyrkiet, Kina og Australien. Flot, flot. Hvad skal vi så? Sidde og læse om omdannelsen af Christiania til nyt erhvervsområde i MorgenFascisten Jyllandspesten, mens politiet sætter kameraer op ude i forhaven og vi om aftenen kigger på de hjemmesider som Pia og Anders har besluttet det er okay at se på? Hurra for frisindet, det sørme fantastisk…

Hrmph. Det er altså ikke altid det nemmeste land at overtale folk til at flytte til. Nå, men i aften har jeg besluttet mig for endelig at brænde alle broer med hensyn til min lærergerning i Island. Jeg har jo allerede flottet mig og offentligt sagt der var for mange høns i folkeskolen i et avis interview (det tog de nu forholdsvist fint, det tog dem kun en uge at stoppe med at kagle hver gang de så mig) – og så i aften skal der tages billeder af mig, Bjössi og Matti i bruseren i svømmehallen til en turistbog om Island. Så er jeg ligesom helt sikker på at enhver skoleleder fremover trækker nervøst på smilebåndet inden ansættelse – høns og nøgenbadning går ikke altid godt i spænd med forældresamtaler og grammatikundervisning. De havde forresten også læst interviewet på Olivers stue igår, for de spurgte mig om jeg ikke havde noget korn med til dem. Så kan jeg lære det. Hvis man bliver interviewet skal man huske at de skriver alt hvad man siger – og specielt de ting som man måske havde glemt man havde sagt…

Ellers er vi rastløse og møgnervøse begge to for det kommende besøg til Danmark. Meget spændt på at se hvilken følelse vi får når vi kører over storebæltsbroen til det ukendte fynske land. Jeg håber bare der er sol og mild vind, og ikke dansk slud, blæst og mørke… Jeg håber vi kommer til at kunne forestille os en længere fremtid der, ellers skal vi jo til at starte forfra med alle vores tanker og overvejelser endnu en gang. Damn. Det er alvorligt ment denne gang. Med ansvaret for 3 børn, begyndende skolegang og familiære relationer.

PS: Kære Jeppe og Hella. Skriver I ikke snart en kommentar igen? Jeg savner lidt at høre fra vores danske læsere…

- 3 kommentarer til 223 Milliarder…

3 Replies to “223 Milliarder…”

  1. Kære Kim og Erla ,ja jeg ser jo jeres sider næsten hver dag også det smukke Island i sne,men alt er nu smukt i sne også Danmark selvom vi ikke har bjerge.Jeg ved godt at det er kæmpe beslutninger I sidder med.Jeg håber meget på at I får en god fornemmelse når I krydser Fyns land,og der står heldigvis nogen der og venter på jer.Bliver beslutningen så DK.ja så står bedstemor på spring,og vil selvfølgelig yde og nyde alt det hun kan,for at det skal gå så godt som muligt,vi ved jo godt det er et stort ryk med 3 børn job pasning osv.bolig,men Kim og Erla, I skal altså bare vide at jeres evt. flyt står øverst på min kalender,så har man brug for assistance ,så ringer man bare til bedstemor i Ebeltoft.Tusind gode ønsker for den kommende Week-end !!!! knus Mor Hella

  2. Alt det bedste for turen! Håber I finder mindst et par rare huse, og tænker om byen, at I har lyst til at lære den at kende. I fortjener at finde et sted, hvor I har lyst til at Óliver skal holde mere end én fødselsdag 🙂

    Knus fra snedækket forstad til canadisk storby – Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *