Savn

Var i en butik forleden dag i et lille lokal center. Har ikke været der i mange mange aar. Da jeg kom ind begyndte jeg at savne min mormor helt forfærdeligt meget. Vi plejede at handle der, da jeg besögte hende i “gamle dage”. Hun döde alt for ung. Taarene pressede sig paa, men jeg klarede den uden en scene. Men det er utroligt, hvordan ting, omgivelser og lugte kan tænde et eller andet huske center i en og frembringe gamle fölelser. Gad min mormor var her endnu.

Det er heller ikke forbeholdt Kim at savne Danmark. Jeg savner Danmark. Mine venner, familie, netto 🙂 og andre ting, som er svært at tælle op her. Jeg maa anse det for et privilegium, altid at skulle undvære nogen og noget jeg holder af. Altid at savne nogen. Saadan er det naar man gifter sig paa tværs af lande. Kim vil jeg i hvert fald ikke undvære, saa resten maa vi finde ud af.

Nu er drengene og jeg ankommet til afi i Akranes. Amma Bogga er til gymnastik. Máni har været ved frisören. Der er en frisör paa hjörnet af gaden, hvor amma og afi bor og ham bruger vi. Det er langt nemmere end at finde rundt i Reykjavík. Jep, moren er ogsaa dybt konservativ paa mange maader, selv om hun op til flere gange bliver betegnet som hende der hippien. Máni sidder og ser disneyshow paa DR1 (afi og amma har en eller anden kanal pakke), Óliver trisser rundt og forsöger at bestemme over hele verden og afi og Bergþóra er ude og köbe ind. Saa kommer afi hjem og laver mad til os. Dejligt. Fredag. Weekend. Ahhhh.

Og nu er jeg jo blevet klasselærer og underviser nu 30 lektioner om ugen. Har faaet en lille lönforhöjelse. Men her er alting ved at koge over. Naar den almindelige gennemsnitslönforhöjelse i samfundet har været 8 % har lærerne faaet 0,75 %. Vi er jo saa mange. Det er til grin. Og börnehavepædagoger faar höjere lön end os, saa jobskifte er maaske vejen frem.

Naah, der kommer afi – god weekend til jer.
kh. Erla

- 3 kommentarer til Savn

3 Replies to “Savn”

 1. Det er meget rart at have hele familinen
  her hjemme i Island og jeg kan godt forstaa
  at de i Danmark savner dem. Men Kim er blivet programeret som en Islænding saa de hans delige familine i Damark skal blive vænt til det. Kim har væretet til et Þorrablót og fra det er der ingen vej til bage. Naar man har spist ert faarehoved, Lars du kan godt godkenne det, saa er det ingen vej tilbage.
  Men gode hilsninger til vores venner i Denamark far afi og amma Ingvar og Ingibjörg

 2. Ekkert smáflottur drengurinn og flottur í rauðu peysunni.
  Sikkert flot i den röde tröje og nyklippet. Ve har nydet det at have dem begge her i weekenden. Mig og Máni var til Reykjaví lördag for at se Vésteinn spille kamp i basket.

  hilsener fra Marbakki Arkanes

 3. Jeg fortå dette med at savne DK…det gør jeg selv, selvom der nu ikke er længe til påskeferien!

  Sagen er at jeg har været her i Norge siden August..og har ikke været hjemme siden…det er noget af en Ilddåb jeg har valgt mig…
  Fra at have boet hjemme i 19 år til i 6-8 pludselig at bo mange hundrede kilometer fraog famile of venner! :p…. netop Netto!(savner deres chokolade til 5 kr…alt herope er så dyrt!)..

  Meen..her er nu også fin natur og dejlige mennesker!…men de har ikke fulgt ‘en igennem mange år! 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading