Ville Sisyfos skrive dagbog? Eller tanker om emtekaer.dk´s fremtid

Minerva-fokusering eller selvudvikling?
Og hvem ville læse den? Det er ikke sikkert at han ville have tid til at skrive – og endnu mindre sikkert at han ville have noget at skrive om. Hvis man ser det fra et statistisk læsertals sysnpunkt, så ville en blog fra Sisyfos være en dårlig idé. Men ser man det fra hans side, så kunne det være at netop en blog ville være det sted hvor han kunne få en pause fra sit stenrulleri og der hvor han måske kunne reflelktere lidt over om det nu var så nødvendigt at få den sten op ad bakken. Og så er spørgsmålet bare – hvem er bloggen for? For de besøgende på hjemmesiden, eller for ens egen skyld som en elektrnisk slægtsbog? Skriver man blog for at blive feteret og tjene penge, så skulle man måske nok få sit hovede undersøgt, for det sker ikke.

Blog eller hjemmeside?
Vi kender masser af mennesker i Danmark som vi får ringet alt for lidt til. Og hvor ville det dog være rart hvis man i de små hverdagspauser lige kunne smutte ind og læse lidt nyt på deres blog. Men det er kun et begrænset udvalg af vores venner og familie der gider lave en blog. Og for andre af dem lader det til at hverdagens overskydende damp bliver lukket ud på emtekaer.dk – hvilket er fedt. Men for dem der er online med en hjemmeside, så er det ikke blog-formen der præger billedet. Ulfkoch.dk, fisseridderne.dk, diletant.dkUndskyld Frank, jeg ved godt det er en blog du har, men da den er ret statisk, kun har en forfatter på og da du er et interessant menneske, så kommer du med her i det dårlige selskab., kristinedal.dk, tsort.dk og niclasjessen.dk er hjemmesider lavet af interessante mennesker som vi godt kunne tænke os at høre nyt fra. Og vi kunne selvfølgelig bare ringe. Men det er bare ikke så tit man får det gjort. Men nu da de er online, hvorfor har de så valgt en platform, der er så vanskelig at holde opdateret – og som for langt de flestes vedkommende er et enmadsarbejde eller noget de betaler sig fra?
Troels´drenegrøvshjemmeside er jo i sin grundtanke community baseret omkring et gymnasievenskab, men det er ikke hele flokkens facetter der kommer til udtryk. Hvilket jeg synes er synd. Og man kan måske diskutere hvor dynamisk og fremadrettet et firma virker, hvis dets indhold kun bliver opdateret en til to gange om året. Blogplatformen, som allerede har flere år på bagen, er efterhånden så lettilgængelig at det undrer mig at ikke flere blogger om deres liv online. Og hvordan kan det nu være?

Frygten for blogs
Jeppe smed engang et link til Kommunikationsforum hvor følgende udsagn om blogging blev sagt:

Blogging er nørdernes hævn. Sagen er, at de fleste blogs er egocentriske kedsommeligheder. Talentløst skrevet. Hverken kort nok eller langt nok. Hverken eftertænksomt og ærligt nok som en afslørende dagbog eller nysgerrigt nok på omverdenen til at være en god artikel. Resultatet bliver små tekster, som sjældent kommer ud over skærmen men til gengæld altid ud med Google.

Kort sagt. Ingen bliver gode skribenter, fordi de har oprettet en blog. Alle gode skribenter skærer gennem alle medier altid. Blog off.

Hvortil følgende kommentar blev sendt:

Nørdernes hævn?
Efter at have blogget i nogle år er min opfattelse ellers at de fleste bloggere er anti-nørder som ikke gider teknologi og bare vil skrive – er det ikke det fantastiske? (Og hvad med statistikken der siger der findes flere kvindelige bloggere end mandlige?)

Det første udsagn er måske netop det som stopper de fleste før de tør gøre forsøget. Men hvis folk har lyst til at læse noget der er langt og eftertænksomt, så går de på bibilioteket og låner Kafka – hvem gider at læse lange tekster på en skærm? Og hvis folk vil læse artikler, så tager de en Urban i bussen eller køber sig en omgang weekendavisen. Så frygten for ikke at virke interessant er en frygt man skal mane i jorden. Jeg vil læse noget om jeres liv og levned, blive inspireret af jeres valg og se billeder fra jeres rejser. Og det er der ingen andre end jer selv der kan levere. Og grunden til at jeg selv blogger, er også fordi det allerede nu er sjovt at gå tilbage i arkiverne og se vores indlæg omkring f.eks. Ólivers første måneder
, billeder fra vores berlin tur og så har jeg måske nok en naiv tanke om at vores børn ville synes det var sjovt at gå tilbage i tiden og læse om deres barndom om 10-15 år. Så hvordan får jeg så flere til at hoppe med på vognen, så jeg ikke kun skal skrive blog, men også begynde at læse lidt flere?

Vil du læse www.anne1876.blogspot.com eller www.anne.linnet.dk?
Domænenavne betyder en del for graden af personlighed ved en blog. Og måske er det også derfor at knap så mange af vennerne blogger. De synes det er for tyndt med et generisk blogspot.com domæne, som man ikke kan huske, og som folk ikke lader sig imponere af. Og så igen. Martin Ersted har 7 forskellige blogsMartin Ersted har følgende 8 blogs på blogspot:Boblen, mobloggen, burningman, Mexico, Donna Johnson, Langtude Logen, S-togsjulefrokost og Musik, istedet for bare én blog med forskellige kategorier. Det er en interessant, men lidt mærkværdig måde at gøre det på – og et helvede for læseren hvis man vil følge med i hele Martins københavner univers. Men tilbage til at få flere til at blogge. Jeg er begyndt at tænke på om jeg måske kunne lokke folk til at skrive, hvis jeg kunne give dem mulighed for at være med i et fællesskab, hvor adgangskravet var at man skulle være i familien – og til gengæld fik man så en blog med et eksklusivt domænenavn. Lige fortiden har Anne Linnet besluttet sig for at smide domænet www.linnet.dk i grams, hvilket jeg mildest talt kan blive lidt knotten over. Hvorfor ikke istedet tilbyde et gratis multibruger blog-værktøj, hvor alle os med enten emtekaer eller linnet efternavn kunne oprette en gratis blog? Dette netværk ville have en synergi effekt på det samlede antal besøgendeDer er i gennemsnit 27 besøgende på emtekaer.dk hver dag. på linnet.dk eller emtekaer.dk og ville måske endda henad vejen kunne gøre det helt gratis med Google AdSense reklamer på forsiden til at betale gildet. Samtidig ville en blog på hovedsiden www.emtekaer.dk, som viste alle nye poster fra f.eks www.troels.emtekaer.dk, www.mani.emtekaer.dk, www.hella.emtekaer.dk, www.emil.emtekaer.dk, www.lotte.emtekaer.dk osv. gøre det nemt, dynamisk og endda interessant at følge med i hele emtekaer klanens liv og levned. Man kunne måske fristes til at sige at det er den elektroniske pendant til det islandske familiesammenholdDer ringer mindst 3 islændinge hver dag og spørger hvad vi har lavet i løbet af dagen.. En ting vi helt sikkert savner i Danmark. Jeg synes det ville være fedt. Og med blogbar.dk‘s mission statement, så ville det være med til:

…At bringe mennesker tættere sammen, samtidig med fremmelsen af individet ved at tilbyde fremragende, alsidige og brugervenlige kommunikationsværktøjer.

Er du snart færdig, Kim?
Ja, jeg er færdig nu. Jeg tror jeg har sagt min pointe. men hvis du har et enten linnet eller emtekaer efternavn, så ville jeg da gerne høre om du overhovedet kunne finde på at blogge hvis du fik muligheden på linnet.dk eller emtekaer.dk.
Udover at jeg savner nyt fra danmark, så blev hele denne her falballade også skrevet fordi jeg fik min årsfaktura fra min webhostJeg har one.com, og de understøtter ikke UTF-8 i deres MySQL databser, hvilket er småirriterende og bagstræberisk. Men de er da billige og hastigheden er fin. Men årsfakturaen er altid det tidspunkt hvor jeg overvejer at skifte udbyder – hvilket jeg har gjort snart 5 gange… og fordi version 1.0 af wordpress MU lige er blevet udgivet.

- 10 kommentarer til Ville Sisyfos skrive dagbog? Eller tanker om emtekaer.dk´s fremtid

10 Replies to “Ville Sisyfos skrive dagbog? Eller tanker om emtekaer.dk´s fremtid”

  1. For at tydeliggøre pointen, så skriver jeg lige en kommentar til mit eget indlæg. Hele det ovenstående fokus, og statistikken vedrørende Kims andel af poster på hjemmesiden er jo også et symtom på lige præcis hvor godt det går med den sociale del af Kims liv på Island. Det er ikke just værd at skrive hjem om. Jeg brygger øl med Matti. Og det er så det. Ellers er der ikke noget. Alle andre mennesker jeg har noget sammen med er enten på grund af familie relationer, børn eller arbejde. Det er slut med at se fodbold i kolonihaven hos Mads, mødes over en J og et spil settlers hos Hans, sætte sig i sofaen og høre gamle danske vinyler med Mikkel eller lave action dag med de forrykte. Og det er ikke godt i længden. Kan man ændre på det? Nej, ikke foreløbig. For islændingene på min alder er jeg stadig den flinke udlænding, som man dog skal tage sig lidt sammen for at tale med, da det ikke foregår på islandsk – og som man derfor ikke orker at ringe til udenfor arbejdstiden (jeg føler det på samme måde – ville have det lidt akavet med de fleste af dem jeg har mødt heroppe hvis det var udenfor de normale rammer). Desuden er der den store væsensforskel på danskere og islædninge at de unge faktisk er relativt travle hele tiden, enten med åndssvagt meget arbejde eller en kone, børn og karriere for dem der er over 30. Og så er der jo altså ikke nogen islændinge (Okay, måske fættter Gunnar) der har samme grad af tosse-gen som langtudeklubben eller ø-lejr fætrene derhjemme.

    Men hvad, julen er jo højtid for hjemve for udlandsdanskere, så jeg kan spendere min jul i cyberspace med selvterapi på emtekaer.dk og så ellers gå alene i biffen og vræle ned i mine popcorn. Suk. Savner jer lidt rigeligt, alle I derhjemme. Glæder mig til vi ses. Pis.

  2. Kære Kim
    Et lille svar fra en trofast læser af emtekaer.dk. Lad mig starte med at sige, at jeg nyder at læse om jeres liv på Island. Når jeg ellers sidder foran en tændt computer kigger jeg altid lige forbi. Bloggen bidrager helt klart til, at vi kommer tættere på hinanden – eller at VI i hvert fald kommer tættere på JER. Kendskab til hverdagens tildragelser gør det lettere at tale om de store ting, når man endelig taler – eller skriver.
    Men det betyder ikke, at det at blogge nødvendigvis er noget for mig. Hvorfor? Et lille eksempel:
    Jeg snakkede med en fyr om hvorfor hans blog efterhånden kun havde ekstremt overfladiske, korte indlæg, og det viste sig at han for nylig havde slået op med sin kæreste gennem en del år. Ex’en fulgte nu med i hans liv på bloggen, og han havde ikke lyst til at delagtiggøre hende i sit nye liv med ny kæreste. Han havde altså opdaget, at der var én specifik læser, han gerne ville undvære. Og sådan er det jo med blogs: Du sætter dit mærke på verden, fortæller alle ”Dette er mig!”, men i samme bevægelse udsætter du dig for fri fortolkning fra potentielt set hvem-som-helst. Ex’en er måske en åbenlys uønsket læser, men hvad med din chef? Din sagsbehandler?
    Jeg læser blogs fra dem jeg har en relation til – hvor svag den end er. Jeg læser jeres af venskab og kærlighed, men jeg læser mange andre af gemen nysgerrighed og ren voyeurisme. Af de samme årsager som jeg ville gå til gammel-elev-fest med en folkeskoleklasse, jeg ikke brød mig om.
    Ligesom andre åbne former for kommunikation på nettet, har det en enorm værdi som forum for erfaringsudveksling, refleksion, kontakt. Har så sandelig selv været med til at indføje et blogmodul på en af de hjemmesider, jeg administrerer. Men – selv er jeg for blufærdig.
    Stort knus (også mens andre ser det) og gode tanker langvejs fra – Anna

  3. Jeg ville ikke bruge den blog. Det må jeg ikke. Det er en ordre fra dem der har sendt mig: “der skal til enhver tid være så få jordboer som muligt, der kender til din eksistens!”. Sorry. God jul.

  4. DEL 1
    HAHa…
    Kim for satan knægt…
    Først og fremmest er det fedt med jeres blog – rart at følge med i dit liv, men gør det en kende federe at have været hos jer fysisk.
    Og så er jeg imponeret over din enorme tid på det net – men then again: http://politiken.dk/it/article216097.ece

    Blogging og brug af denne er vel forskellig fra fra folk til folk.
    Personligt har jeg svært ved at finde rundt på een stor side – eller går i hvertfald kold hvis jeg ikke får det fragmenteret op i mindre bidder.
    Forskellige interesser i hver sin del – se det passer mig godt.
    Nu er blogging jo samtidig en public vidensdeling.
    Jeg synes ikke en der måske kan bidrage til viden om min båd, har brug for at få del i andre dele af min færden. Hvilket han/hun ville gøre hvis det hele var mixet sammen på een side/ een blog.
    Og så er det mest af alt dagbog for mig selv og mine nærmeste, eller for onklerne eks.vis.

    Men interessante observationer – man kan jo altid spørge sig selv om vi der blogger lægger os selv under termen: (fortsættes)

  5. Hallo? Hvad sker der, Martin? Er du der? Hallo? hvis du vil chatte saa brug messenger istedet

    🙂

    PS. Systemet frasorterer alt med mere end et link, og alt hvad der indeholder ordene:

    85.255
    online
    buy
    drugs
    drug
    casino
    craps
    online…
    free
    cam
    cams
    poker

    Saa hold dig indenfor rammerne knaegt!

  6. Blog streaking:
    Du afslører hemmeligheder eller personlige informationer online, som for alles skyld burde være holdt under lås og slå.
    -I værste tilfælde bliver ramt af, Cyberchondria:
    Hovedpine og udslæt på samme tid? Et hurtigt opslag på internet og du har overbevist dig selv om, at det er kræft.
    -Egosurfing:
    Når »tjekker lige« bliver en afhængighed.
    -Infornography:
    Din appetit på information er ikke længere sund; du er blevet afhængig af, at finde og dele alt mellem himmel og jord på nettet.
    -You Tube narcissism:
    Selv ikke din nærmeste familie gider se flere timers video fra din sidste ferie.
    Eller klassikeren som alle potentielle dates, godtfolk og fremtidige kollegaer bliver udsat for:
    -Google-stalking:
    At snuse rundt online efter nyt om gamle venner, kolleger eller din første date.
    -Så er der dem der tror at Madonna selv MySpacer, når der istedet er tale om: MySpace impersonation:
    Mange har en anden identitet online end deres virkelige jeg, men nogen går så langt, at de overtager en kendt persons identitet.
    -De helt håbløse projektmennesker kan give udfaldet: Powerpointlessness:
    Du har set lidt for mange præsentationer.
    -Og udfaldet af at eks.vis den bådinteresserede også kom ind i mine mere private gemakker:
    Photolurking:
    Du bladrer gennem et album med billeder af en person du aldrig har mødt.
    -Og denne, der vel ikke er meget værre end hvis det var British Encyclopædi: Wikipediholism
    Overdreven afhængighed af et bestemt onlineleksikon (hvilket iøvrigt i flere undersøgelser har vist sig mere korrekt end førnævnte encyclopædi, ved kun at have ca 500 mod ca 900 fejl).

    Nå!

    Tusind tak for ringet – håber at nå at fange dig på telefonen inden jul – har du fået en mobil? Og hvad er nummeret?
    Hvis ikke – så nyd julen med din dejlige familie,
    KH
    Blogger (in spe?)
    Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading