På lige fod

Så er jeg gået igang med tre ugers arbejde, med 45 timer om ugen. Og indtil videre er jeg træt, men nyder det. Igår startede dagen med at undervise fra kl. 8, hvor vi havde de obligatoriske navnelege, jeg viste stolt Jylland frem og prøvede at få dem til at forstå at jeg havde købte en skole på Møn. De smilede bare lettere nervøst og spurgte om jeg slet ikke talte islandsk. Derefter videre på fritteren hvor jeg lavede et kaos-ud-over-det hele kreaprojekt, med 12 børn, 12 sakse, maling og dragevinger. Til sidst ned på klubben og gå igang med første aften af min stencil t-shirt klub med alle de indelukkede Marilyn Manson teenagere der spurgte om de ikke kunne lave en stencil af deres eget logo på ærmet. Hvorfor havde jeg ikke et logo som 14-årig? Til sidst til et personalemøde kl 20 om aftenen og så hjem kl 21:30. Ahh yeah. Well, idag er det videre med to nye klasser. Og det er ret sjovt at undervise i dansk, fordi jeg kan smile af deres digte og de kan knække sammen af grin over min evne til at forveksle vokaler og udtale “tirsdag” på islandsk. Men baggrunden til de tre uger, er at jeg har sagt op nede på klubben. Der var simpelthen lidt for mange gange hvor jeg tænkte at det var meningsløst at jeg drønede rundt og spillede pool med teenagere om aftenen, mens Erla og ungerne var derhjemme og skulle have det til at fungere. Så fra d. 15 November arbejder jeg kun som dansklærer og i stue-boss på fritidshjemmet. Dvs 120% normalstilling. Forude venter der en weekend hvor jeg kan lege igennem med mine unger og hvor Erla nok trænger til at få lidt luft fra hele menageriet, så jeg tænkte på at se hvad man nu kunne gøre af ting, når nu alle svømmehaller var blevet tjekket ud. Lysten til at lave noget musik eller male bliver større for hver dag, og hver gang vi spiller tarot så siger kortene det samme 🙂 Foreløbig har jeg lidt hygge parløb med Troels om hvem der har det sjovest med Linux, dvs. hvem der kan få det til at fungere bedst. Jeg skal nok vinde Troels (XGL/Compiz) 🙂 Vi har valgt to forskellige distrubutioner, Ubuntu og Kubuntu og intil videre så er jeg godt på vej imod at sige farvel til Windows. Hvis man er træt af en langsom computer og frosne tilstande – og ikke har råd til en Mac (Og iøvrigt synes at Steven Jobs låser en lige lovligt meget med sin s…. iPod apple standarder) så er Linux ved at være modent til et skift.
Herunder står så et af de fine digte som 10’ende klasse har lavet til mig og det er jo rørende dansk – minder om en af vores største digtere som jo faktisk hedder Ove Ditlevsen. Vi har det godt heroppe, Máni er inde i en lidt svær periode, men vi gør hvad vi kan for at forbedre det (han kommer ned på fritteren til Far idag og kommer med ned i idrætssalen) og vi glæder os til at se Jeppe, Anna og Liva snart. Ha’ det rart derhjemme, vi tales ved…

Danskk digt fra en islandsk 10. klasse:

Jeg find tus i min penalhus
og en blyantspidser
Jeg går i gymnastik med min cd spiller
og min farveblyant i matematik…

- 1 kommentar til På lige fod

One Reply to “På lige fod”

  1. Wel,Well,Tillykke dansklærer,godt gået,det var du ikke længe om at få kringlet ! Ja det er nu en speciel oplevelse at undervise fremmedesprogede elever i sit modersmål ,jeg tænker tilbage på Grønland.Men det er jo den ægte vare når man fortæller om sit fædreland,men du har nok slet ikke hjemve endnu! Lotte kommer hjem til Januar, for at blive,indtil videre!Var vist begyndt at have lidt hjemve!Jeg stortrives i mit job!Farer op om morgnen kl.6,og haster afsted til børn og nye kolleger.Tusind Knus til den lille familie!Hella Mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading