Mohammad

Det er nok ikke helt det skarpeste hr. Juste har præsteret i sin tid som avismand. Men i et land med Svikmøllen, Strid og WulffMorghentahler som fast indslag i hverdagen, er det lidt svært at begribe de reaktioner et par politiske tegneserier kan afstedkomme. Jeg tror ikke rigtig han havde set dem komme. Det havde vi andre heller ikke.

Men den form for ultra-vold og åbenlyst had som vi ser disse dage kan ikke undskyldes. Presse- og ytringsfrihed er ting som konstituerer forandring og dialog. Tager man først de rettigheder bort, så forstener selvstændig tanke og virksomhed. Men stadig, dumt at fornærme millioner af muslimer. Dumt at hidse sig sådan op over et par tegninger. Måske er tegningerne bare det der endelig har fået millioner til at samle sig om en fælles sag, i en verden af politisk korruption, fattigdom og ikke-velkommen vestlig indblanding i interne anliggender. Og som altid, så kan en sag ses fra flere sider:

JP’s forklaring

drawmohammad.com

Islam-Online view

- 3 kommentarer til Mohammad

3 Replies to “Mohammad”

 1. Måske er tegningerne bare det der endelig har fået millioner til at samle sig om en fælles sag, i en verden af politisk korruption, fattigdom og ikke-velkommen vestlig indblanding i interne anliggender. Og som altid, så kan en sag ses fra flere sider:

  Jeg synes at det er dette som har sket. Man kan ju ikke ver helt rolig. De snakkede i fersynes sammen med en ung islands kvinde bonde i Köbenhavn. Hun siger að det er en sma gruppe som akter den vej.

  Mhvad siger danskere til dette?????
  svigermor

  P.S. Best að ga i seng

 2. hey kim rart at se det går godt med dig og din kone og jeres børn….her på marinbergskole er der jo sket så meget vi har fået en ny dansklærer og matematiklærer men vi holder stadig allesammen håbet om at få dig som lærer igen oppe ) vi savner dig så meget og alt er faktisk blevet så trist og kedeligt efter du er rejst..jeg håber at du en dag vil komme tilbage og alt vil blive ligesom i fjerde klasse…det håber vi allesammen….hils din kone og dine søde sønner…ps.vi håber at du snart kommer på besøg i vores klasse kærlig hilsen nadia veis og din gamle fjerde klasse som nu er 5.klasse men snart 6.klasse…..seeeeeeeeeeeeeeeeeees ps.efter du nu har fået en ny lejlighed har du så også tid til at komme i 6.klasse??

 3. Hej Nadia!

  Tak for ordene – lyder lidt r.. at det hele er blevet surt. Meen jeg tror nu heller ikke på at ALT er trist og kedeligt – der findes da vist stadig frikvarterer – og nu er I jo blevet store nok til at smutte i kantinen er I ikke? Jeg har sammen med konen været nede og besøge Svend Åge, og jeg har også mødt Daniel fra klassen og Mads fra 6. i byen – og hver gang jeg ser jer, så får jeg lyst til at komme og sige hej en dag.

  Jeg ved stadig ikke om jeg kan komme tilbage i 6., for det kommer endnu an på om vi får solgt vores skrummel af en skole ude østpå. Men jeg tænker på jer, og jeg savner både jer og skolen – jeg prøver at komme afsted en mandag, så jeg kan besøge mens I er i skole… Nu har jeg lovet det – så skal jeg nok komme 🙂

  Ha’ det godt, og god vinterferie – Kim.

  PS: Hils de andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading