Island, part 4

Søndag…
Afi tog Máni op og legede med knægten, så mor og far kunne osve længe. Undersøgelser siger at småbørnsforældre prioriterer søvn over sex. Den morgen havde de ret. Det var fedt at sove. Erla gik i byen med søstrene. Om aftenen kom oldeforældrene og spiste lækker mad…

Mandag…
Jeg, Máni og svigerforældrene tog i svømmeren. Jeg svømmede 500 meter under åben himmel. Ikke nogen højtråbende bedrift for en svømmelærer. Men det var lækkert. Drønede endelig i nogen butikker efter påskelukningen, for derefter at tage ud til moster og bliver fedet op. Om eftermiddagen lavede jeg så et af de bedre stunts. Sagde ja tak til at komme ud og spille lidt bold med Georg. Stod snart efter på en AstroTurf bedækket fodboldbane mellem fjeldene. Og mine sko er fuldstændig glatte. Så jeg knoldede rundt på banen, skavettede over mig selv, væltede da jeg skulle hente bolden til hjørnespark, og gjorde mange andre ting der vil få Michael Laudrup til at få meget lange nosser. Men jeg scorede da. I den rigtige ende også. Om aftenen tog vi i biffen og saa million doller baby og blev helt daarlige. Fed film, men hey – jeg er sku lidt en sucker for happy endings…

Tirsdag….
Jeg har besluttet mig for altid at elske og respektere min kone, ligemeget hvor dum hun kan være. Det der med at vende den anden kind til bliver mit motto fra nu af….. og det har jeg det faktisk godt med og hun er jo ogsaa dejlig og fortjener min fulde opbakning baade med hendes gode og daarlige sider…. eller hvad… jeg skændtes med konen, vi tog ned i byen med sønnerne, skændtes lidt mere mens vi legede one big happy familie i det smukke Reykjavik. Tog til Afi i banken og spiste frokost i kantinen. Mani spiste en masse fladkager. Det er aabenbart blevet en tradition at Erla spiser hos sin far naar hun kommer til island, og i øvrigt en tradition hun holder meget af. Lidt sjovt. Vi fik plokkfisk, en ret der ser ud som sit navn, en ubestemmelig hvid masse med klumper, der smager godt. Om eftermiddagen tog Erla over til sin farmor sammen med Oliver. Mani og jeg blev hjemme. Jeg var fuldstææændig smadret efter gårsdagens fodbold, så jeg sov også til middag. Om aftenen lejede Inga Lara og Erla en fantastisk film der hedder “Along came Polly” og vi hyggede og grinede og var meget glade for at den var saa meget bedre end stepford wives.

onsdag….
Erla fik lov til at sove til klokken 10 og jeg fik en ny dejlig kone. Vi tog ud og legede med mani, og efter han havde sovet til middag og var selvfølgelig ude og lege igen fik hanen ny ven der bor overfor. De løb rundt og spillede fodbold og hyggede sig. Vi lavede næsten ingenting, ingen bil hjemme og vi slappede bare af. jeg lavede mad til familien
Om aftenen tog Erla over til hendes gode veninde Henny for at snakke og snakke og snakke og snakke og jeg……

torsdag……

Det regnede og jeg begyndte at faa den der…. der er ikke noget sjovt at lave følelse og nu vil jeg bare hjem. Men men men…. saa skændtes jeg lidt med min kone og… saa besøgte vi oldemor og oldefar og det var hyggeligt og vi fik rigtig god mad. Mani tog selvfølgelig ud og lege. Det er hans livs motto UD OG LEGE. Saa tog vi hjem og Erla fik pakket det sidste ang. hendes gamle kasser. Hun har ryddet op i sine gamle ting der har staaet her hos hendes far siden hun flyttede til Danmark i 1997. Jeg har set paa hende rydde op i sine gamle breve og gamle spøgelser fra fortiden har banket paa. Nogle gav smil andre idiot-kuldegysninger 🙂
Om aftenen tog Erla ud og spise med sin moster og i teatret og jeg tog ud og spise og i biffen med Erlas gode ven Matti som jeg har adopteret til dels. Vi saa “Meet the Fockers”, fornøjligt at se Dustin Hoffman og Robert de Niro være svigerforfædre overfor hinanden. Dælme cool.

Fredag…..
Dagen før afrejsen, Erla har faaet rejsestress, hun hader de sidste par dage hver gang. Alle de farveller og følelser der vælter rundt. Stod op med Mani som havde sovet med sine nye bolde og var parat til at lege klokken 6:30, spillede fodbold med sønnen og svigermor og far. Konen og den bitte kom ned klokken 8 og mit humør blev ødelagt. Endnu et lille skænderi…. nu maa det stoppe!. Vi blev voksne og jeg tog i svømmehallen med Máni i fantastisk dejligt vejr. Det hjalp på det hele, og nu skal vi bare nyde de sidste par timer, inden vi drager tilbage mod tosseanstalten. Savner at komme hjem til forår, til mine egne ting, til stedet – men ikke til alt det pis der følger med at bo i fællesskabet… De endeløse diskussioner, holdninger, ytringer, opgaver og hvad ved jeg. Christ…

Saadan har det været, jep, saadan cirka.

- 1 kommentar til Island, part 4

One Reply to “Island, part 4”

  1. Hallo Kim, jeg kan ikke skrive commentar pa Erlas side. Erla har skrevet at det er godt vejr og Máni vil helst lege udenfor hele døgnet.

    Jeg kører til Stykkishólmur (pa vestkysten) i morgen, tirsdag. Vi skal til møde med andre skoleledere i Vestlandet.

    Vi har det godt pa skolen og alle er glade herhjemme. Vi glæder os til sommer og Sólveig, Kristí­n og Sveinn Logi tager med mig op til bondegarden i juni. Bergþóra rejser til Spanien den 9. juni og vi tager op til Drangar lige efter at hun kommer hjem.

    knus og kram her fra Marbakki i Akranes
    hils til alle svigemor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading