Netnyt

Flickr
Endelig! Så har flickr endelig tilføjet den feature som jeg har savnet. Man kan nu lave collections, dvs. en struktur med samlinger af albums – ligsesom undermapper på ens computer. Hvilket er superfedt. Og man kan endda gøre dem 5 trin dybe. Så nu har jeg fået ryddet lidt op – og derfor også skiftet tilbage til flickr som albumviser på hjemmesiden. Og så er det jo stadig ret lækkert at et enkelt billede kan vises i flere forskellige albums, uden at skulle uploades mere end en gang (hvis nu et godt billede både er fra en bestemt fest, men også er et godt sort/hvidt portræt). Det kan man også gøre i Picasaweb via tags, men det der med tagging synes jeg er lidt overvurderet – hvem orker at gøre det? Så hop med på vognen, giv dem 25 dollars og få uendelig plads og 20 gb. upload om måneden…

Ubuntu
Ja, jeg ved det godt. Erla brækker sig sikkert hvis jeg nævner ubuntu bare én gang til – og i andre mener måske at det er ligemeget hvad man bruger. Men i kølvandet på Prosas CD udgivelse,, den nye terrorpakke og hipposvinenes seneste opførsel, så kan det være en god idé. Windows Vistas indbyggede sorte boks logger alt hvad du foretager dig og både Apple og Microsoft er ret forhippede på DRM beskyttelse af alt hvad man køber på nettet (okay, Steve Jobs har i det mindste et visonært syn på musikkens digitale fremtid). Men hvis man bruger Mac OSX eller Windows, så skal man nok ikke fremover føle sig sikker på at man får lov til at remixe de ting man ganske lovligt køber. Så derfor glæder jeg mig til d. 19 april hvor Ubuntu Feisty kommer – og indtil da kan man jo prøve denne her udgave…
. Og PS. TrueCrypt virker efterhånden også som interessant idé.

Læs mere om grundlovsstridig internet censur i Danmark.

Læs mere om DRM.

Læs mere om AllofMp3 – Dommen (en russisk musik-webside som der ikke er problemer med at nå I Island).

Det er lidt skræmmende hvad der er sket for hyggelige Danmark de sidste 10 år siden de glade 80’ere…

- 7 kommentarer til Netnyt

7 Replies to “Netnyt”

 1. Forfra – min xserver gik i spat og min GRUB menu viste to forskellige kernels – nok til at få en noob pwned af sit styresystem. Men jeg går ud fra at med alle de døgn du har undersøgt linux i, så laver du vel en dist-upgrade til april? Feisty har Compiz indbygget – men beryl 2.0 er vist lidt lækrere i betrækket (Quinn mumler også om at de nok snart re-merger de to projekter igen).

  (til disse kommentarer må der gerne højlydt råbes “nørd-alarm”).

  apt-get søvn install nice dreams.

 2. Så blev der spildt tid med det – venter til d. 19 april, så der er håb om at kernel nr. xxx.13 genkender mit trådløse kort.

 3. Hi hi hi…
  Nu vinder jeg….

  Har efterhånden nok smadret min opsætning rimelig meget,
  men tror snart jeg har fundet ud af hvordan en opsætning skal være.

  Har fået installeret Windows XP gennem VMware.
  Så nu kan jeg køre alle de programmer som jeg manglede i windows. Excel deriblandt. He he. I linux brugerfladen uden genstart…
  Og det kører hurtigt.
  Nu er jeg imponeret af LiNux. Og der er nu kun en vej frem…

 4. Mumle knurre. Well, indtil nu kører feisty med beryl. Og er endda begyndt at skrive til mine ntfs partitioner fra linux. Det der VMware må jeg lige komme efter, sð jeg kan photoshoppe…men, allright. Du vinder denne omgang. 1-1 i linux kampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading