Min første novelle

Den øde ø

 

“Jeg har den!” råbte Rasmus til Emma. Han hoppede efter bolden med et fingerslag. Derefter slog Emma bolden over nettet. Jonas løb efter bolden og prøvede at lave et baggerslag over nettet men det lykkedes ikke. De var i gang med tredje runde kidsvolley og der stod 3-4 til Rasmus og Emma.

Pludselig kom deres far ind i hallen og sagde de skulle ud  at sejle. De gik alle tre hjem for at pakke til turen. ”Ha ha, vi vandt” sagde Rasmus, da de var på vej hjem. ”Vi skal faktisk overnatte i båden ude på vandet” sagde far. ”Åh, nej jeg bliver let søsyg” sagde Emma da de var nået hjem. Jonas ville pakke chips, tandbørste, sovepose, hovedpude og lommelygte. Emma pakkede tre blade til at læse i, tandbørste, tyggegummi, sovepose og hovedpude. Rasmus pakkede en bog, fem tegneserier, tandbørste, lakrids, sovepose og hovedpude. Så var alle klar til at sejle.

 

De gik hen til den blå og 5 år gamle båd. Deres far styrede båden i kun et kvarter, fordi Rasmus ville prøve at styre båden. Det fik han lov til i ti minutter. Pludselig mærkede de modstand i båden, det var en stærk strøm der havde fanget dem. De sejlede med så meget kræft de kunne mod strømmen, men de kunne ikke gøre noget. Alle børnene lå nede i båden fordi at de var søsyge og bange.

Lige pludselig skreg forældrene fordi de var på vej ned af et vandfald. ”Hold fast!” råbte deres mor. Børnene greb fat i bænkene og lukkede øjnene. De kunne ikke høre deres forældres stemmer mere, men de var for bange til at åbne øjnene. Da de nåede enden af vandfaldet mærkede de et dunk og åbnede øjnene. ”Mor, far hvor er i!” råbte alle tre børn på èn gang af rædsel. De prøvede at starte motoren, men der var ikke mere diesel.

 

De flød i en halv time indtil de stødet på land. Emma, Rasmus og Jonas hoppede ud af båden og kaldte efter deres forældre men der kom intet svar. Stilheden blev afbrudt da Jonas sagde ”jeg tror vi er strandet på en ødet ø”. De hørte en skrigende lyd og blev helt stille. Emma kikkede sig omkring og fik øje på en panda og så lød der et lettelse suk fra Emma. ”Hvad så du?” spurgte Jonas. ”Jeg så en panda” sagde Emma og pegede op på et højt træ hvor der sad en sort og hvid panda og spiste kokos nødder. ”Skal vi udforske øen og se om vi kan finde læ til natten og mad for den sags skyld” sagde Rasmus. ”Jo god ide” sagde Emma.

Da de havde gået i en time fandt de en grotte som der ikke var noget eller nogen i så den sov de i.

Næste morgen strålede solen over øen så de ville bade i deres tøj. ”Hey, se lige der en båd” sagde Jonas. Så børnene de råbte og vinkede men båden drejede ikke. Så fik Emma en ide ”hey, Jonas har du stadig dit sølv ur?” spurgte Emma ”ja men det virker ikke” sagde Jonas ”godt, fordi du kan spejle solen hen mod båden, men pas på du blinder ham der sejler i båden” ”øh, ok” sagde Jonas og prøvede at spejle det og det lykkedes båden drejede direkte hen mod dem. ”Yes!” sagde Emma.

Da båden kom hen til dem steg der en tyk mand med kasket og solbriller hen mod og spurgte dem ”hvordan er i kommet hertil” ”det er en lang historie, men må vi godt komme med om bord på din båd?” spurgte Emma flinkt. ”Ja selvfølgelig. Sig mig lige hvad hedder i?”. ”Tak og vi hedder Jonas, Emma og Rasmus” sagde Rasmus. ”ok godt kom i bare med om bord” sagde den tykke mand.

Henne ved både broerne ser de deres mormor lufte hendes hund. ”Hej mormor” sagde Emma ”hej børnlille, hvad laver i dog her helt over i Tyskland” spurgte mormor. ”Det er en lang historie vi fortæller dig den sener, men må vi komme på besøg så vi kan fortælle dig alt hvad der er sket?” spurgte Jonas. ”Ja selvfølgelig må i det” ”tak” sagde Jonas.

- 4 kommentarer til Min første novelle

4 Replies to “Min første novelle”

  1. Það var mjög gaman fyrir okkur að lesa þessa fínu sögu Máni. Þetta er mikið ævintýri og það gerist svo margt skemmtilegt. Afi var sérstaklega hrifinn af þessu með úrið og speglunina.

    Hvað gerðist svo hjá ömmu?

    Knús frá ömmu og afa ísbirni.

  2. Glæsileg og spennandi saga bara muna að blak er svolítið viðkvæmt hjá mömmu og pabba. Kveðja afi og amma Ekrusmára

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading