Sidste år med en teenage-søster…

Nå, Louise – så er dine år som tonåring ved at rinde ud. Og som enhver ansvarlig storebror kan jeg jo kun anbefale dig at nyde det sidste år – nitten år klinger så meget mere ungdommeligt end tyve. Så giv den maks gas og lad livet fylde dig fra….NU!

“Ordet tonåring, som är bildat efter engelskans teenager, bygger på en observation av våra räkneords sammansättning: Orden tretton, fjorton, femton, sexton, sjutton, arton och nitton slutar alla på ändelsen -ton (på engelska -teen). En tonåring är alltså en person som är mellan 13 och 19 år gammal.

Begreppet tonåring har uppstått under 1900-talet, och speglar en förändrad verklighet för barn och ungdomar. I det gamla bondesamhället var man barn tills man blev vuxen (ofta i samband med konfirmation eller värnplikt), men tonårstiden eller ungdomstiden (som är en längre och mer svårdefinierbar ålder) innebär numera en lång övergångstid, när man fortsätter sin utbildning men samtidigt har möjlighet att vartefter pröva på olika aspekter av vuxenlivet.”Knus fra alle os på fyn 🙂

- 2 kommentarer til Sidste år med en teenage-søster…

2 Replies to “Sidste år med en teenage-søster…”

  1. Tak for fødselsdagshilsnen .. 🙂
    – jeg vil forsøge at udleve mit sidste teenage-år optimalt , skal vist nydes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading