Den dag hvor Máni tog ud at fiske for første gang….

“vi må passe på de ikke føder babyer”. Kommentaren, som sikkert indeholdt masser af logik for børn under 10 år, kom fra Markus’ storesøster, mens hun stolt holdte plastickassen frem. De slimede regnorme var nyopgravede og om mindre end en time skulle de ende deres liv på en fiskekrog i en å lidt uden for Reykjavik. Máni lod til at være helt med på hvad hun mente, mens hans far begyndte at tænke på hvem der mon var gravid i nærheden – og så derefter tænke på hvordan mon regnorme egentlig bliver til. Søndagen som sådan viste sig ikke fra sin bedste side. Det var koldt og blæsende og der faldt af og til et par dråber regn fra de grå skyer. Øjenlågene på Máni vaklede imllem at overgive sig til søvnen efter at have været i Zoo og vække dyrene eller lade billedet af 100+ orme indprente sig for evigt. Han valgte stille og glippende det sidste. Det tætteste Máni havde været på at fiske, var træpuslespillet med de magnetiske brikker – og de fisketure blev altid ødelagt af Óliver. På vejen over til Marikus begyndte hans far straks at snakke om hvor tit han havde prøvet at fiske, men sandheden var at det i løbet af 30 år vist kun var blevet til tre fisketure med en sammenlagt fangst på 1 rødspætte. En faktum som åbenbart havde sat dybe sår i sjælen, for han sagde flere gange at det “gjorde ikke noget, hvis ikke man fangede en fisk”. Men hvad er så meningen med det hele? Selvfølgelig gjorde det noget. Ellers var det vel ikke en fisketur. Så var det jo bare en tur. I rygsækken var der to par støvler til at supplere det par sko han allerede havde på og en varm trøje, samt formanende ord fra mor om at han ikke måtte drukne. Til sidst fik far taget sig sammen og kysset farvel, hvorefter han vist kørte ud med bedstemor til lufthavnen. Nu skulle han bare lige have lidt juice og en leverpostej, så ventede Markus store, hvide jeep på at køre ham og hele flokken ud på fiskeeventyr….

- Ingen kommentarer til Den dag hvor Máni tog ud at fiske for første gang….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *