Nomineret til Årets Fynbo.

Indrømmet, det her indlæg er bare for at prale (ligesom alle de andre), men det er også en lille smule for at gemme til arkiverne, hvis nu Fyns Amts Avis på et tidspunkt vil bruge deres spalteplads på noget andet end mig 😉 Det er skrevet af Bettina (som selv er nomineret; sådan er det indenfor kulturparnassets lille fætterkusineklub) – men som også har været en fast Odense-partner in crime gennem mange år. Hun er sej – og hende og hendes søster har f.eks. lige turneret mere end 30 plejehjem rundt med egne sange og julesange, for at sprede lige hjertevarme i den ensomme tid. Og faktisk er det et rigtigt fint felt af nominerede; lokale ildsjæle der starter hjertestarter projekter i yderkommuner, pensionister der driver et regionalt litteraturtidskrift og hel del mere. Jeg tror ikke jeg vinder, men bare det at være en del af feltet er dejligt.

Kim Linnet, poetryslammer, forfatter og efterskolelærer, bringes i spil som Årets Fynbo for sin indsats. Han kaldes en “ordsmed i poesiens tjeneste.”

Poetryslam – en særlig disciplin inden for den skabende mundtlige litteratur – har en markant personlighed i Kim Linnet, som også er forfatter og efterskolelærer. Hans indsats for poetryslam, blandt andet gennem Spoken Word-festivalerne, kvalificerer ham til at være kandidat til Årets Fynbo 2020.

Det mener Betina Følleslev, festivalchef på Spoken Word Festival. Hun skriver i sin indstilling:

– Kim Linnet har gennem en årerække været en stor del af poetryslam-scenen og miljøet på Fyn med PSFyn.dk, og har gennem Spoken Word Festivals historie været en god medspiller, når der skal arrangeres poetry slams, workshops og projekter med fokus på den skabende mundtlige litteratur.

– For fire år siden arrangerede vi sammen U20 mesterskaber i poetry slam på de fynske gymnasier, og med Kim Linnet i spidsen modtog PSFyn.dk Spoken Word Prisen 2016. 2020 bød på et spændende nyt samarbejde med Kim Linnet omkring festivalens poetiske lydvandringer, støttet af Kulturregion Fyn.

Betina Følleslev fremhæver også, at Kim Linnet har udgivet sin første børnebog, og han har taget orlov fra sit job som efterskolelærer for at få poetry slam ud til unge på tværs af Danmark gennem projektet DM i poetry slam for efterskoler.

– Ud over at være en dygtig ordsmed er Kim ligeledes typen, der skaber projekter omkring sig, som vel at mærke ikke er for egen vindings skyld. Kim er i poesiens tjeneste, lyder det i indstillingen fra Betina Følleslev.

Det er i øvrigt ikke første gang, en poetryslammer er bragt i forslag. For otte år siden blev Jens Peter Madsen, der “opfandt” Spoken Word-festivalen, kåret som Årets Fynbo 2012

Der kan indstilles nye kandidater til Årets Fynbo 2020 frem til fredag den 11. december. Det har ingen betydning for dommerkomiteens vurdering

Prisen uddeles af Fyens Stiftstidende hvert år – denne gang for 45. gang. Den tilfalder en person, der har en særlig, uegennyttig indsats for Fyn og fynboerne.

- 1 kommentar til Nomineret til Årets Fynbo.

One Reply to “Nomineret til Årets Fynbo.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *