Så fik du dine sange, far

Så fik du dine sange, far. Sangene som du havde ønsket dig skulle synges ved din begravelse. Hvis du nu havde fortalt at du tænkte på hvad der skulle synges ved din død, så er der en lille flig af mig som tror, at vi ikke ville have sunget dem endnu.

Dit sangvalg er smukt og klassisk, nogle af de bedste salmer vi har – men et lidt pudsigt valg af en mand som vidst ikke var troende. Mon du blev det til sidst? Men de fremmaner den lyse og lette tilgang til livet, som du selv du savnede til sidst.

Den 14. september var en meget, meget fin dag. Solen skinnede stærkt og klart, mange af dine nærmeste kom forbi og vi havde booket det lokale hotel bagefter, hvor du vist også kendte hende der havde det. Vi fik sunget dine sange og Nik havde skrevet en stærk tale til dig, som Jeppe læste op. Den havde sit fokus på den depression der langsomt, men sikkert, fratog dig al fornuftig dømmekraft – og på hvordan en dyb depression næsten manifesterer sig fysisk hos den ramte. Det er uhyggeligt, men også godt at blive mindet om. Og så netop af Nik, som kendte dig så godt. For Röskva var det en svær dag. Det var hårdt for hende at se det billede af dig som Nik havde taget med – og det var hårdt at se dig så glad på stranden, sammen med alle dine børnebørn. Men jeg håber dig og Nik hygger jer nu i himlen, du må hilse ham. Måske var det også en del af grunden? At du ikke orkede at sige farvel til dine venner, så derfor ville du smutte først.

Vi kom til at skrive at du blev født i Aarhus på din gravsten, selvom du blev født i Tønder. Undskyld. Men lad os bare sige din sjæl er formet af Aarhus. Og det er da også lidt sjovt. Det er godt at have en anekdote at smile af, når man står ved din grav. Vi stavede også til troubadour som du bedst kan lide det; trubadur. Og så havde Susanne lavede en virkelig smuk urne til dig, fyldt med farver og varme – et passende sidste hvilested.

Så nu ligger du der. Ved din mor og far i den sønderjyske muld, præcis som du havde ønsket det. Jeg skal nok komme ned og kigge til dig indimellem, når timerne tillader det. Sov godt, far. Elsker dig.

Salmehæftet

Fars urnenedsættelseFars urnenedsættelseFars urnenedsættelseFars urnenedsættelseFars urnenedsættelse

September 19September 19September 19September 19September 19

- Ingen kommentarer til Så fik du dine sange, far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *