På pølsekursus med Whiskeybæltet

Det startede egentlig ved Mánis konfirmation. Erla nedlagde veto mod min idé om at lave hjemmelavede pølser til festen, fordi hun havde en eller anden forestilling om at vores køkken ville ende med at ligne det indvendige af en kødhakker. Well. Så jeg lagde drømmen om en fremtidig karriere som pølsemand på hylden og gik videre med andre projekter. Lige indtil juleaften. Jeg fik nemlig et gavekort af Erla ogden islandske side af familien til et pølsekursus. For hvis der skulle laves pølser, så skulle det gøres godt…

Så d. 3 april kørte jeg til København for at indfinde mig i Meyers madhus. De andre kursister viste sig at være topmavede Weberentusiaster fra Vedbæk og omegn, og det var jo ikke just noget der huede mig (ja, I tror nok jeg er et rummeligt menneske, men nej – jeg er yderst fordomsfuld overfor særligt udvalgte postnumre og politiske orienteringer). Men derudover var det jo virkelig en lækker setting at lave mad i. Underviseren var en kompetent knøs med styr på pølsen, og vi kødsnedkererede fra bunden både Chorizo-, Jäger-, Ringridder- og Lammepølser. Med kødhakkere, urter, pølestoppere, røgovne, tarme, bindefars og væske både i form af øl og vin i pølserne. De smagte jävlabra, og selvom det er en smule omstændeligt og ligeså hygiejne-hysset som ølbrygning, så tror jeg nok at jeg prøver at få lavet lidt egne pølser til sommer. Heldigvis fik vi både opskrifter og forklæde med hjem, så mon ikke det går?

IMG_20170403_214234727IMG_20170403_214249109_TOPIMG_20170403_214120146IMG_20170403_203841669IMG_20170403_184941438

- 1 kommentar til På pølsekursus med Whiskeybæltet

One Reply to “På pølsekursus med Whiskeybæltet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *