Det gik sku i klejne…

Herunder er ingen af de opskrifter jeg prøvede første gang. Jeg prøvede Ingeborg Suhr’s klejneopskrift første gang jeg skulle koge klejner. Og det var så i år – måske for at have et nyt projekt med Röskva. Og ligesom svigerfar, så har jeg investeret i et enkeltstående udendørs blus, så jeg kunne stå med en kold jule-øl under halvtaget og koge klejnerne i palmin og svinefedt, så hele køkkenet ikke svømmede hen i fedt-tåger. For det er en ret klam omgang. Jeg er faktisk ikke sikker på jeg kan lide klejner mere…

Og den første portion blev ganske rigtigt en fiasko, så jeg må jo på den igen. Det blev til hullede, fedtfyldte dej-krummer, med citronsmag. Børnene spiser dem, meeen – det kan gøres bedre. Så herunder er opskrifterne på efterskolernes norske gær-klejner og svigerfars islandske klejner. Ingen af opskrifterne ligner dem man kan finde på nettet (som iøvrigt alle sammen er forskellige), men det bliver mine næste to forsøg. For klejner, det skal vi da ha’….

2016-12-20_04-33-49Screenshot_20161220-162953download_20161217_215813download_20161217_215817download_20161217_215810download_20161217_215802

- Ingen kommentarer til Det gik sku i klejne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading