Med øjne så tunge som to dråber sand

Dette er overspringshandling nummer en million. Men emtekaer.dk uden søndagsblog er lidt ligesom et sejl uden vind. Eller noget. Og så må jeg vel gøre det. Set udefra, så har det på papiret været ret gode tider. Jeg havde en superfed workshop i Vordingborg, hvor jeg blandt andet oplevede den gru at undervise en af mine elever fra en tidligere 5. klasse, som altså nu gik i gymnasiet. Med et blev jeg meget gammel. Dernæst fik jeg under vild hast anskaffet mig en møglækkert Nikon d80 dSLR kamera, en billedmaskine af dimensioner. En ting som vel nok kan frembringe glæden ved at fotografere igen. Fredag morgen sad jeg så i toget fra kl.05:00 for at nå på arbejde. Lidt af en joke – og i toget fik jeg så en SMS om syge børn, hvilket gjorde at jeg måtte blive hjemme. Hvile sig? Nej da. Derimod var det vel meget passende at sende konen til Ramsus Nøhr kocert, for derefter selv at nyde 7 timer i Odense Idrætspark med Máni, da han skulle deltage i de Fynske Mesterskaber i Spring/Rytme. Jeg skal undlade at udtale mig om mine holdninger til arrangementet, da Máni nu kan læse, men knægten var da i det mindste glad. Så blev han sendt hjem, og jeg nappede lige et par timer på Mimetatret, da jeg var blevet udtaget til at deltage i Z-Faktor, på baggrund af et digt jeg havde sendt ind. Men da jeg ikke vandt, så smækkede jeg med døren og skyndte mig hjem. Snobrødende knitrede lystigt i solen om søndagen, hvor der var legestue med otte unger i haven og årets første bål. Og nu er det så mandag. Vi har lige været til lækker og hyggelig fællesspisning på Erlas skole, som konen selvfølgelig havde arrangeret. Röskva har tilmed haft øjenbetændelse i tre dage, og har i dag sprunget sin trommehinde, hvilket betyder at hun er på både penicillin og øjendråber. Jeg skal skrive udtalelser til min 10. klasse og min kære kone har også travlt. Så lige nu savner vi helt klart noget familie der bor lidt tættere på. Både for at få lidt aflastning, men også så ungerne kunne få lidt luft fra mor og far. Det kan godt blive lige lovlig trædemølle. Der kunne Island altså nogen ting. Well, om tre uger er der 10 dages ferie, så vi overlever jo nok – som altid. Nu vil jeg kravle i seng, så jeg måske kunne vejre lidt overskud i løbet af ugen.

Fællesspisning på kvindernes kampdag – gæt hvem der lavede maden?

DSC05243

DSC05252

Máni får bronze.

Z-Faktor

FM Spring / Rytme 2010

Z-Faktor

Z-Faktor

Rasmus Nøhr, en flødebolle i fuldt vigør

DSC05181

Z-Faktor

Z-Faktor

Máni på spring

FM Spring / Rytme 2010

…og mit digt til Z- Faktor:

Penslen trækker tigeren ud
nu poter på gulvet
i vinduet driver serpentiner væk
katten dukker sig
pelsen dirrer af stilhed
inden den iklædes
barnet
og knurhår
og youghurt
og juice
glider sammen på kinden
mens far forsvinder
bag en cowboyhat
og mor drukner
i en krystalkugle
huset er tomt
nu
dyr
spåkoner og cowboydere
fordriver
hverdagen og tiden
linoleumsgulvet
koldt og dødt
sander til
i sand
i sss
ss
s
BANG!
nu skal der kraftpetrvæltmig smadres
nu skal der denondelynemig ødelægges
nu skal der edderguddølme tæves
hvin og slag
rytmisk påkalder vi alt
gamle katte kigger ned
døde hilser på
vi griner med kløerne ude
vi griner med sygeligt hvide kontorgrin
vi griner med fordrukne blå rødvinsgrin
vi ser mod de uskyldigt brune kakaogrin
vi slår hverdagen i tusind stykker
imens sneen daler over
og vores visitkort endelig skriver
at vi er konger
at vi er dronninger
tigeren står på bagbenene
jubler ekstatisk
imens splinter
og kaffedryp
skvulper ud over sneen i haven
snart går vi hjem og boller
skaber en fandens massse ballede
og i morgen vil vi
som så ofte før
gætte på hvem vi var
- 3 kommentarer til Med øjne så tunge som to dråber sand

3 Replies to “Med øjne så tunge som to dråber sand”

  1. til hamingju með nýja vél, min datt í gólfið og nú þarf að kíkja og athuga hvort hægt er að gera við hana. nóg að gera og væri alveg til í að búa nálægt ykkur
    kveðja ragnheiður

  2. Þú ert bara flottust Erla og sómi íslenskra kvenna og líka 8. mars.
    kveðja mamma

    Flottar myndir af krökkunum. Ótrúlega flott myndin af Mána og Röskvu saman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading