Island, Part IV

I morgen tager vi afsked med Veisteinn, Erlas lillebror. Ikke for good. Men lidt. Knægten har tænkt sig at tage til USA og spille baketball i fire år. I Iowa. Jeg kan jo ikke andet end at synes det er fedt – men han kommer da til at være en mangelvare i familien. Og for ungerne har han og Troels vel sammen status – de sjove – og unge – onkler. Efter mine ture til USA, så misunder jeg ham da lidt. Der er sku fedt derovre. Efterhånden som vi har været rundt hos folk, så finder vi ud af at han ikke er den eneste. Det lader lidt til at der er en del der forlader den synkende skude. Krisen kradser ret så alvorligt for de små hjem – og da både banker og folketing er blandet uforståeligt meget sammen, så er der ingen der påtager sig skyld, betaler regningen eller kommer i brummen. Well, nok om krisen – du kan google på Icesave og læse på wikipedia hvis du vil læse mere. I dag tog vi så vores første tur på strøget. Iført t-shirt i solen. Röskva fik lov til at vælge sig noget nyt tøj i fødselsdagsgave, så bedstefar Ingvar to hende i 66 C nord, hvor hun med ukuelig selvsikkerhed fik valgt sig orange sko og en sort trøje, som hun promenerede rundt med i hele butikken. Drengene sov begge to hos moster, og da vi hentede dem kiggede Máni på mig med et skælmsk smil og sagde lidt stille “Far, vi har fået cola. En hel flaske hver.” Det var lidt vildt – og lidt forbudt. De havde nydt at være uden de strenge forældre, og fået en omgang rundvisning på et krigsskib, lækker mad og masser af forkælelse. Vores tur i sommerhus i weekenden var også perfekt. Efter en aften med grillmad og spil – og svømmetur dagen efter – så lykkedes det de fire voksne at få næsten tre timers eftermiddagslur i solen, mens alle fire børn også sov til middag. Det lyder måske ikke revolutionerende, men tro mig – med tre børn, så er en middagslur på over 10 minutter et større mirakel end opstandelsen. Udstillingen nærmer sig, dem jeg speakede for vil gerne udgive mit undervisnings-materiale og jeg har hver dag siddet i en jacuzi på 38 grader i solskin. Mmmmh, Island. Best i heimi :-). Nye billeder er kommet på flickr – klik ovre til højre 🙂

- Ingen kommentarer til Island, Part IV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading