Farvel, oh du glødepære…

Jeg har mine prikker, jeg ved det. Eller mine interesser. Nogen af hvilke er så små, at det er de færreste jeg kan indlade mig med med håb om at få en interessant samtale op at stå. Den ene er det der med at bruge computere til andet end mail og word. Den anden er typografi og skrifttyper. Og den tredje er at jeg altid, da jeg nu er godt og grundigt natteblind, har været fascineret af lys og lamper. Og nu er der så kommet en trussel mod min tredje lille fetish. For vores allesammens morfar, den Europæiske Union, har åbenbart tænkt sig at følge trop med Australien, hvilket vil sige at Thomas Edisons gave til menneskeheden, glødelampen, måske kunne blive forbudt at bruge i private hjem i år 2010. Energisparepærer er da på sin vis en god idé, men der er altså et par steder de halter endnu:

1. De virker ikke under høje temperaturer – farvel til lys i saunaen (hvilket måske kunne være meget sjovt).
2. De er ikke alt for fikse til at fokusere lyset.
3. De udsender ikke varme – desværre terrarium øgle, du må fryse lidt.
4. De larmer (okay, de summer. Lidt. Det gør de altså.)
5. De giver et grimt lys.
6: De passer aldrig helt til lampernes design.
7. De indeholder kviksølv. (kviksølv er IKKE godt)
8. De er forbudte ved høj luftfugtighed – sluk lyset når du går i bad, eller tag et hurtigt bad. Med koldt vand.
9. De får epileptikere til at danse. (teoretisk set, men alligevel…)
10. De er dyre – men f… det, vi har trods alt penge nok.

Så et forbud er lidt for meget “far, mor og børn” fra EU’s side. Men en god pegefinger og lavere afgifter, så vi kunne bruge op til 75% mindre energi og formindske drivhusgasserne fra Europa (nu da Kina alligevel har vundet på det felt) er da også tillokkende. Men jeg synes nu min neongrønne indretning med glødepærer var flot – det ville ikke være det samme med lysstofrør.

- Ingen kommentarer til Farvel, oh du glødepære…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading