Tillykke med lykken, babe

I morges kyssede Erla mig og sagde “tillykke med dagen.” Jeg tog vielsesringen af i elevatoren på vej op til lejligheden, og så at det ikke kunne have noget med vores bryllupsdag at gøre. Og det er heller ikke kæreste-dagen, da det er d. 21. i hver månede. Så tænkte jeg om vi mon var ude i at det endelig var fredag, og det som sådan skulle fejres lidt blandt de hårdt arbejdende ægtefolk. Og til sidst begyndte tankerne at vandre ud imod om det mon bare var et kys kastet i retning af at man skulle være glad for hver dag. Sartre. Leve i nuet og sådan. Carpe Diem vækkelse hos fruen. Aner det ikke. Men jeg sætter pludselig lidt mere pris på dagen nu, selvom jeg ikke ved hvorfor. Og selvom der er snigende halsbetændelse på vej.

Og nu til noget helt andet. Vi sad og talte om unger den anden aften da Hrund og Johanna var til middag. Der kom jeg i tanke om de kommentarer jeg netop havde set til en artikel på Politiken. En artikel med titlen “Hvis ikke børn gør os lykkelige, hvad så?” Og jeg får lyst til at spørge om de er begyndt at dele gratis fontex-lykkepiller ud til alle kvinder i danmark. Her er et lille udpluk, kun skrevet af kvinder:

At være sammen med min datter og bare nyde hende og observere hendes nysgerrighed, mod på livet osv.

Det er da noget frygteligt sludder at børn ikke skulle gøre os lykkelige. Mit barn gør mig lykkelig. Lykken er at sidde og nyde nærværd og samværd med min datter.

Lykken kan også være at se vores et-årige datter begejstres over et eller andet, Det kan være en ko eller en hest på en mark, at hun opdager noget nyt, hun har lært, eller at hun bliver totalt opslugt af en aktivitet.

Nogen gange så tager eksperter fejl, også selvom de er enige med andre eksperter. Jeg har levet og lever et spændende liv. Boet med havelåge ud til vandet, boet på et gods, haft karrieremæssig succes, rejst, haft mere end rigeligt med penge og mange kulturelle oplevelser, men INTET slår dét, at have fået et barn. Antallet af lykkeglimt i samvær med børnene er så meget større end noget andet.

– at kigge ind i børneværelset om aftenen og kigge på mine to sovende børn og glemme, at det har været en lang dag med arbejde, madlavning og regnvejr. At putte dynen om den mindste, som har sparket den af, og ae håret på den ældste. At betragte deres afslappede kroppe og tunge vejrtrækning og give dem et forsigtigt kys på kinden og takke Gud for, at han har skænket os to dejlige og sunde børn.

Come, on mand. Bare stå og glane i døren og se på en unge der sover. Helt ærlig. Er det lykke? Jeg vil tillade mig at tvivle. Okay, nu er jeg så også omgivet af børn ca. 12 timer om dagen, så måske er jeg arbejdsskadet… Nå, panodiler og et glas vand og ud at lede efter lykken.

- 5 kommentarer til Tillykke med lykken, babe

5 Replies to “Tillykke med lykken, babe”

 1. Já Kim til haminju með bóndadaginn ertu búinn að fá þér hrútspunga
  du skulle hoppe rundt om Sóltún 30 barfod pa andet ben nar du staede op men maske er det ikke for sent at gör det

 2. Nu var det jo en rimelig åndet artikel til at starte med. En klassisk “NU-ved-vi-helt-sikkert-hvordan-vi-videnskabeligt-skal-forstå-dette-for-vi-kan-måle-det-på-HJERNEN-med-en-MASKINE!”. Deres begreb om lykke var et super-individualiseret ultra-hedonistisk her-og-nu begreb.

  I virkeligheden kunne man læse hele artiklen som et argument for at tage en masse stoffer. Så får man det også rigtig rart. Lige nu.

  Man kunne måske overveje, hvad det siger om deres lykke-begreb og/eller om det amerikanske samfund, når folk i undersøgelsen er målbart ligeså lykkelige når de gør rent som når de er sammen med deres unger. I stedet for at se det som en en ultimativ sandhed, vi alle går rundt og benægter.

  Anyway, bare min mening. Skal nok spare dig for udgydelser omkring midt dybt meningsfulde samvær med min datter 🙂

  Knus, Anna

  PS. Her sner det også! Lidt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading