Til de danske mænd…

Jeg kan huske engang da jeg ringede til Mads bare for at sige hej. Der gik 8 sekunder, så spurgte han “Kim, vil du noget, eller vil du bare snakke?”. Der var også den om de to finner i en sauna med en flaske vodka, den ene sagde et fornøjet “Skål!”, den anden sagde “Er vi kommet for at snakke eller for at drikke?” Begge dele noget i retning af at mænds samvær altid er formålsbestemt. Vi kan ikke bare mødes for lige at ses. Vi mødes for at øve et musiknummer, drikke nogen øl, se en kamp, reparere en speedbåd, sætte en skurvogn istand, udveklse mp3’ere eller noget helt fjerde. Og her er det så at jeg godt lige vil påminde de danske mænd om hvor heldige de er, da det for dem er muligt at vælge en aktivitet der i sin udformning, sin varighed og i sit formål er noget nær perfekt. De danske mænd har muligheden for at brygge øl sammen. Det er genialt. For det første er det ret billigt. For det andet skal der bruges en masse tomme flasker (og hvem skal mon tømme dem) og for det tredje er det faktisk ret interessant at lave en rigtig øl på korn, humle, gær og vand. Og intet andet. Væk med 60’er generationens essens-helvede fra Matas, hvor man bare hældte en sjat danskvand, noget vodka og så noget øl essens i en tønde og så morede sig med det. Nutildags kan hjemmebrygget øl faktisk komme til at smage rigtig godt (husker i bryggen fra Ólivers barnedåb?). Så lige nu kører opvaskemaskinen på fuld tryk fordi jeg er ved at rense gæringskarene, da vi imorgen skal brygge vores første bryg heropppe. En skagen hvede på 4,8 % (149 dkr.- for 27 liter – det slår de islandske ølpriser en hel del). Fire timers samvær hvor man snakker om øl, livet, film og kvinder og samtidig drikker lidt. Og så 14 dage hvor man nervøst går og kigger på termometrene. Så den sjove aften hvor man stolt hælder på flasker, sætter kapsler og hjemmelavede etiketter på og så endelig nytårsaften hvor man nyder den første øl. Det bliver et stensikkert hit. Så kære mænd i Danmark, nu da græsset er blevet for koldt at mødes over en klat fordbold på, så smut forbi brygladen.dk eller nogen af de mange andre butikker og kom igang. Det er en fantastisk vinterhobby! Billeder og info følger…

– Kim

P.S. Kære koner, bare indrøm at I også synes det er lidt fascinerende at smage hjemmebrygget øl. Det gør I jo. Selvom I måske ikke drikker meget, så er det da meget fedt at det er noget særligt I drikker når I får lyst til lidt humle…

- 4 kommentarer til Til de danske mænd…

4 Replies to “Til de danske mænd…”

 1. Skarp der!

  Prøv lige at tjekke ‘for børn’ linket øverst og læse forsiden 🙂

  Kom igen når du har noget nyt at fortælle…

  Merryyy Chriiiistmas.

  – Kim

 2. Man kunne jo også bryde et meget stort stykke ISBJERG af…….
  evt, med trotyl ellr dynamit, hvorefter man kunne stoppe det ind i Kim´s mund med en form for udvigemekanisme ( jeg forestiller mig nogle kraftige jernbanesveller eller I jern.), blot for at se det hele smelte ganske ganske langsomt.

  LoVe og kØs

  Franke

 3. Tja, jeg brygged jo øl på Lindeallé i 1965, og det var med Humle og hele svineriet. Og hvem var det lige, som havde 74 kg korn med i flyveren til Hr. K i august. Er det først sat over nu, så kunne jeg jo have haft parfume med til Erla istedet.

  Kh dol Patri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading