Revolution.

Det er lidt sjovt så nervøse og respektfulde de kære teenagere bliver når der endelig er prøve. Så kan de pludselig godt holde mund i timen. Og tonsvis af tøser der hyler op om at de da ikke vidste noget om nogen prøve og helt ærligt altså (selvom datoerne har hængt på væggen i 14 dage og det står i deres årsplan) og jeg er også bare dansk og så er det da klart jeg synes prøven er let. Nå, men jeg og Sigrun, den anden dansklærer har fået lov til en mindre revolution heroppe. Jeg joker ikke når jeg siger at det islandske skolesystem som sådan er som det danske var for 20 år siden (og desværre er ved at blive igen). I sprogfag er alle eksaminer skriftlige, plus at selve opgaverne er gorilla-intelligens opgaver, hvilket vil sige at de skal sidde at slå enkelt ord op i en ordbog og vise de kan oversætte. Fek.s. oversæt: “En skjorte i en pose…” Enormt brugbart i Danmark, vi siger det hele tiden. Cirka ligeså brugbart som den eneste sætning jeg kan på fransk “Lucien c´est derrier la port” (Hunden står bag døren). Jeg glæder mig til den dag jeg kan bruge den sætning. De har heller ingen børnehaveklasse (børn på 6 år skal sidde stille i 45 minutter) og fra 4. klasse er der eksaminer med karakterer. Gud fader – oldnordisk børne-, lærings og evalueringsforståelse. Nå, men vi kom fra revolutionen. Vi skal have mundtlige prøver til jul. En 20 minutters prøve i en børnebog som de selv skal fremstille i december måned. Det bliver sjovt både for dem og for os. Og slut med skriftlig prøve i uvedkommende udenadslære. Jep jep. Nu skal jeg sku op og jamme med de andre lærere, jeg er blevet hyert som trommeslager i julebandet – endda noget med at deltage i fjernsynets julesangskonkurrence. Jeg poster en mp3 snarest 🙂

Hilsen Kim “Phil Collins” Jones.

- 2 kommentarer til Revolution.

2 Replies to “Revolution.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading