Husk du godt må tromme…

Der står han så, trind og glad, nyligen vågnet fra drømmenes blide favntag mens hans første ord ud i dagen er et begejstret waaauw da han ser de funklende juleamper der møjsommelæigt blinker i takt rundt om spejlet i stuen, som også genskinner af culeur fra den kulørte kæde der pludselig omkranser vinduet her midt i julereykjavik hvor strømforbruget helt sikkert stiger med mere end 20% gennem december måned og hvor Máni hver dag er sikker på at nu må julemanden da snart komme og I og for sig er børnene med til at få julen til at vokse igen og gøre det lovligt at gå med nissehue og kælke selvom man er en ung man på snart 30 med sneboldene fygende om ørerne når man kører hjem fra arbejdet på sine nye pigdæk til cyklen og der skal tænkes gaver og der skal pakkes ind og vi skal finde 26 gaver til ungerne fordi man heroppe har 13 julemænd og så videre imens man af alt magt prøver at glemme at man arbejder på et fritidshjem så der ikke er nogen juleferie fordi man skal passe de unger som forældrene ikke gider at have hjemme fordi kombinationen af sukkerchok og gaveræs forvandler børn til opmærksomhedssugende psykopater som vi så skal trækkes med, men jeg kan love der for at det ikke bliver noget med at sidde indenfor med 40 surmulende unger, næh, op i bussen og så afsted mod snebakkerne udenfor byen hvor jeg håber at kunne komme til at stå på ski med Máni inden foråret kommer og stå der i butikken og overveje om det ikke er ski den store dreng skal have i julegave og tænke at gud hvor han dog bliver forkælet for fik jeg måske nogensinde ski endsige gaver til 2000.- da jeg var lille, men hul i det, pengene skal jo alligevel bruges inden vi dør og hvem ved hvor længe vi bor i nærheden af bjerge og det kunne da være griner og er de her ski virkelig kun 80 centimeter lange og gøjs nogen seje støvler i har i størrelse 25 og hvad så med Óliver, nå men han må bare kælke og min far har altid sagt at det ikke altid skal koste penge at have det sjovt, men det gør det jo heller ikke, det er bare så koldt at være nøgen i bjergene og hvor kom den tanke fra, nå jo, og gad om lille prutten lykkes i år og er det mon linnet forbandelsen der gør at jeg sikkert bliver ved at få drenge og nu må vi også lige tænke os om for en gangs skyld og ikke haste, men det er jo ikke vores stil ellers ville vi jo hverken have været flyttet til Møn eller rejst til Vietnam, gad vide hvad børnene siger når de er blevet store og far og mor flytter til Mexico og underviser i engelsk og sælger keramik krukker og drikker tequila og nu kommer fritidshjem børnene om 4 minutter…. Jul. Nu kommer den snart…

- Ingen kommentarer til Husk du godt må tromme…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading