Blå surrealisme

Idag hænger skyerne tungt over Reykjavik. Og jeg må hellere får kigget lidt på vinduerne, for der er tilsyneladende også lidt gråvejer indenfor. Men som Von Trier siger om dansk film, så ville det være røvsygt hvis ikke der var en sten i skoen engang imellem. Set udefra kan man jo så også sige at grunden til det indre uvejr, nok også ligegr i at det er vores første uge med rendyrket hverdag. Og endda hverdag plus, fordi jeg var så heldig at skulle på kursus i går aftes. Så Erla har haft unger alene i tre dage, jeg har skullet lære 40-50 nye islandske navne og børn at kende – og omkring 7 kolleger. Intet under at man bliver lidt presset ved fredagstide…

Og der lå jeg så på gulvet og skulle puste en bordtennisbold over det modsatte holds grønne tape-linie. Vi var nok 30 ialt – i alderen mellem 25 og 35 – og vi var alle beskæftiget med teenagerne i Reykjavik. Den første scoring blev selvfølgelig gjort mod mig, men jeg tog mig sammen og pustede alt hvad jeg kunne. Det var dog lige lovlig interessant at man kunne lugte hvad modstanderne havde spist fornylig. Men ganske god ‘icebreaker’ leg før et møde.
Derefter var der islandsk idé udveksling og små peptalks om kernen i ungdomsarbejde. Kreativitet. Frihed til at vælge. Få dem nu for fanden aktiveret. Og alt det der… Heldigvis var der en pige som havde boet i danmark siden ’99 som gad at oversætte det jeg ikke forstod – hvilket jo altså viser sig stadig at være en hel del. Og deri bestod surrealismen. At sidde til delvist teoretisk møde i 5 timer og samtale på Islandsk omkring hvad vi nu bør gøre for de kære poder. Indtil videre synes jeg nu vi gør det godt – og arbejdet er sjovt. Den aften aften bestod arbejdet i at se fodboldkampen på storskærm og derefter spille pogo, pool og så se film. I næste uge vil jeg så gå igang med at lære dem at lave lidt setncil-tryk og sår’n – hvis de altså giiiider…

Well, sidst men ikke mindst, så får I dagens video, som er fra bedre tider i Danmark. Nemlig de uforlignelige sommerdage der var i år…

- Ingen kommentarer til Blå surrealisme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Discover more from emtekaer.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading